Messis sløveste sæsonstart siden 2014

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 26.10.20

© Getty Images

Messis præstationer i sæsonens første seks kampe begynder så småt at vække bekymring. Kaptajnen har endnu ikke fundet sit vante, tårnhøje niveau frem, og han virker noget ukomfortabel på sin nye position.

Trods spillemæssige sundhedstegn og en forfriskende approach fra holdets nye træner, Ronald Koeman, har sæsonen hidtil ikke været nogen dans på roser for Barca. Det er tydeligt, at holdet befinder sig i en omstillingsfase, og at man fortsat har en række problemer, der skal tages fat i.

Med kun syv point ud af 15 mulige og en aktuel 12. plads i ligaen, er der altså fortsat plads til forbedring. Dykker man ned i kampene, har en af de manglende faktorer noget uvant været selveste Leo Messi. Anføreren har "kun" nettet to gange i de første seks kampe, og her har begge mål været på straffespark.

Ifølge Marca er det det laveste antal scoringer, Messi har stået noteret for på dette stadie af sæsonen lige siden 2014. Til gengæld er det blevet til i alt tre oplæg mod hendholvis Villarreal, Celta Vigo og Ferencváros. I de sværere kampe mod modstandere som Real Madrid, Sevilla og Getafe har argentineren dog været overraskende anonym.

Det er ingen hemmelighed, at Messis forhold til ledelsen og generelle situation i klubben har været særdeles turbulent siden det smertefulde 8-2 nederlag til Bayern München. Dertil skal tillægges, at hans tro makker i angrebet, Luis Suárez, ikke længere er at finde i klubben. En tredje årsag til argentinerens vanskeligheder skal måske findes i Koemans systemskifte. Her har Messi skulle vende sig til en ny rolle, hvor spillet har været mindre bygget op omkring ham.

Kaptajen var forleden selv ude at sige, at han blevet mindre besat af at score mål. Et eller andet sted skal målene dog komme fra, og med Suárez ude af billedet og en Messi, der p.t. er gået ned i kadence, er det derfor altafgørende at andre offensive profiler træder frem. Her har Ansu Fati indtil nu været en af sæsonen helt store positive overraskelser. Med fem fuldtræffere i seks kampe er han således klubbens topscorer indtil nu. 

.:FORSIDE:.