Messi står forrest i køen til at vinde Ballon d'Or

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 20.04.19

© Getty Images

Alt peger i retning af, at Messi kommer til at vinde sin sjette Ballon d'Or. Argentineren har været sprudlende i ligaen såvel som i Champions League og befinder sig på et fodboldmæssigt niveau for sig selv.

Med Juventus og Cristiano Ronaldos nylige exit fra Champions League, ligger Lionel Messi nu lunt i svinget til at vinde sin sjette Ballon d'Or titel - prisen som verdens bedste fodboldspiller. Barca-kaptajnen har ikke modtaget titlen de seneste tre år og måtte sidste år, nærmest skandaløst, tage til takke med en femteplads på podiet. I denne sæson har billedet dog ændrer sig og alt peger på, at argentineren står forrest i køen til at vinde den prestigefyldte gyldne bold.

Messi har leveret et hav af ekstraordinære præstationer i denne sæson, både i ligaen og Champions League, og Barcelona har chancen for at vinde The Treble for tredje gang i klubbens historie. Især Champions League-trofæet har vist sig aldeles afgørende, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at vinde Ballon d'Or.

Medmindre Kylian Mbappé præsterer et mirakel i Ligue 1, vil Messi endnu en gang modtage den gyldne støvle - trofæet for flest scoringer i de europæiske topligaer. Her tegner den argentinske trolmand sig indtil videre for 33 mål i 32 kampe. Supertalentet, Mbappé er tættest på med 27 fuldtræffere, men med fem ligakampe tilbage for PSG i denne sæson, ser det svært ud, hvis han vil nå at overhale Messi.

Ligeledes lægger Messi an til at blive topscorer i Champions League, hvor han har nettet 10 gange. Argentineren har generelt været yderst afgørende i Barcelonas vigtigste kampe, hvilket man senest så i kvartfinalen mod Manchester United, hvor Messi stod bag to af holdets scoringer.

Skulle det ske, at Barca ikke sikrer sig trofæet med de store ører, kan Messi også nå at gøre sig bemærket for det argentinske landshold ved sommerens Copa América. Nok besidder turneringen ikke den samme status som eksempelvis VM, men en titel med Argentina vil uden tvivl give point i kampen om den gyldne bold.

.:FORSIDE:.