Håbet om De Ligt svinder langsomt bort

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 25.05.19

© Getty Images

Forhandlingerne med Ajax' 19-årige forsvarstalent, Matthijs de Ligt, har udviklet sig til en emotionel rutsjebanetur. De seneste meldinger tyder dog på, at Barca og De Ligt ikke når til enighed.

Efter at have sikret sig Frenkie de Jongs underskrift var Barcelona lynhurtigt ude efter holdkameraten Matthijs de Ligt, der på imponerende vis har dirigeret forsvaret igennem Ajax's historiske sæson. Catalanerne nåede efter sigende til enighed med forsvarspilleren tilbage i april, og Barca var derfor overbevist om, at man ville løbe med stortalentet.

Imidlertid er der dog opstået komplikationer. Netop Ajax' formidable sæson har fået De Ligt og hans agent, Mino Raiola, til at ændre kurs og hæve de økonomiske krav, som følge af tilbud fra klubber som eksempelvis Manchester United, der angiveligt er villige til at slippe en langt højere sum for hollænderen.

Barca har afvist en genforhandling, da man mener den oprindelige aftale var fair, og håber derfor på, at De Ligts ønske om at blive genforenet med De Jong og spille for catalanerne bliver tungen på vægtskålen. Hollænderen og hans agent, Raiola, håber dog fortsat på, at Barca er villige til at matche Uniteds bud, der skulle ligge omkring 14 mio. euro. per sæson.

Barcelona har ingen intentioner om at sætte truppens harmoni over styr ved et betale et ungt talent mere i løn end mange af holdets nuværende stjerner. Bartomeu har derfor i sinde at holde sig til planen, og det endelige spørsmål bliver kort sagt så, hvad De Ligt vægter højst: pengene eller muligheden for at spille sammen med De Jong og Messi?

.:FORSIDE:.