Messi mindes Vilanova på 5 års dagen for hans død

FCBARCELONA.DK - 25.04.19

I dag er det fem år siden at den tidligere Barca-træner Tito Vilonavo døde efter lang tids sygdom. Det har klubben markeret på flere måder og også Leo Messi sender sin tidligere træner en tanke på dagen.

Trods mange år i La Masia, havde Tito Vilanova ikke den store succes som spiller hos Barca, men som træner er historien en helt anden. Han var først assistent for sin nære ven Pep Guardiola gennem fire succeslfulde år og da Guardiola valgte at stoppe, var det naturligt at Vilanova tog over.

Han stod derved på sidelinjen i sæsonen 2012/13, hvor han skabte historie ved at hente 100 point i ligaen og vinde suverænt med 15 points forspring ned til nr. 2.

Midt på sæsonen meldte klubben ud, at Vilanova havde fået konstateret kræft for anden gang. Han fortsatte dog med at arbejde i en periode, men hans assistent Jordi Roura måtte vikariere i perioder, når Vilanova modtog behandlinger.

Da sæsonen var slut måtte Vilanova i juli måned erkende, at kræfterne ikke længere holdt til et så krævende job. Han stoppede som træner og Barca måtte i hast ansætte Tata Martino, der kun var i klubben en enkel sæson, der ikke bød på titler.

Trods intensive behandlinger tabte Tito Vilanova kampen mod kræften og den 25. april 2014 afgik han ved døden i en alder af blot 46 år. Han efterlod sig en kone og to sønner.

På Instagram mindes Messi i dag Vilanova med ovenstående billede af de to på træningsbanen og teksten 'Altid hos os'.


.:FORSIDE:.