Messi har aldrig tabt en ligakamp mod Bilbao

FCBARCELONA.DK - 10.02.19

Det er endnu usikkert om Leo Messi kommer i atkion, når Barca i aften møder Athletic Club Bilbao på udebane, men gør han det, vil det være et godt tegn, for argentineren har aldrig tabt en ligakamp mod baskerne.

Omfanget af Messis lårproblemer er ikke kendt for den brede offentlighed og derfor er det ikke givet, at han starter inde i aftenens opgør på San Mamés. Han startede på bænken i onsdagens pokalkamp mod Real Madrid og måtte springe træningen over fredag, så helt på toppen er han næppe.

Messi har rigtig gode erfaringer med netop Bilbao i ligaen, for han har aldrig prøvet at tabe til dem i den hjemlige turnering. 23 ligakampe, fordelt mellem Camp Nou og San Mamés, er det blevet til indtil nu og her har Messi oplevet 18 sejre og 5 uafgjorte. I disse kampe er det blevet til 15 scoringer fra Messis fødder.

Messi har dog prøvet at tabe to gange til Bilbao, begge tilfælde på San Mamés, men det har været i den spanske Supercup (4-0 i 2015) og i Copa del Rey (2-1 i 2016).

Træner Ernesto Valverde er udmærket klar over, at Barcas chancer mod Bilbao er langt større med Messi på banen og da der venter en uge uden midtugekamp og dermed et par sjældne fridage, regner de fleste med, at Messi er blandt de elleve der løber på banen i aften.

.:FORSIDE:.