Messi er slidt og vil have godt af en pause

FCBARCELONA.DK - 13.07.20

© Getty Images

Det kører hverken for Barca eller for Messi her efter coronapausen. Argentineren har spillet ni kampe i træk og det har sat sine spor. Kun et enkelt mål er det blevet til i de syv seneste kampe og det er første gang i femten år at det sker.

Messi har været en skygge af sig selv i de seneste kampe for Barca, trods sin betydningsfulde rolle som oplægger til holdkammeraterne. Han har spillet samtlige minutter siden man begyndte at spille efter coronapausen og det er forventeligt, at det sætter sine spor.

Messi lagde ud med at score både mod Mallorca og Leganés, men derefter er fulgte syv kampe i træk, hvor det kun er blevet til en enkelt scoring. Det blev sat ind på et straffespark i 2-2 kampen mod Atlético Madrid. I følge statistikkerne er det 15 år siden at Messi har spillet syv kampe i træk uden at score.

Man har set Messi afslutte uskarpt og hans driblinger har ikke været så skarpe som tidligere. Dertil kommer at hans frygtede frispark heller ikke er lykkes. Messi har dog været god til at lægge op til sine holdkammerater og til skabe andre farlige situationer.

På sit pressemøde lørdag erkendte træner Quique Setién, at Messi vil have godt af en pause. Den kommer næppe mod Osasuna på torsdag, for her kan Barca stadig holde liv i håbet om et mesterskab. Hvis det bliver hjemført af Real Madrid midt på ugen, hvilket de kan gøre med en sejr, står Messi sikkert over mod Alavés i sidste spillerunde.

Herfra handler det udelukkende om at få ladet batterierne op til den uhyre vigtige Champions League kamp mod Napoli den 8. august.

.:FORSIDE:.