Messi: 'Den 16. november 2003 er helt speciel'

FCBARCELONA.DK - 16.11.18

I dag er det præcist 15 år siden, at verden for første gang så Leo Messi løbe på banen for Barcas førstehold. Derfra kender alle historien og for Messi vil den 16. november 2003 altid være noget helt specielt.

Portugisiske Porto skulle indvie sit nye stadion og havde inviteret Barca til en venskabskamp i den forbindelse. Problemet var dog, at træner Frank Riijkaard havde de fleste af sine spillere udlånt til landskampe, så der blev behov for de unge talenter.

Rijkaard gik meget op i talenterne fra La Maisa og selvom den blot 16-årige Messi på det tidspunkt var et ubeskrevet blad og kun spillede på klubbens ynglingehold, blev han udtaget til kampen. Her kom han på banen i anden halvleg og derfor glemmer han aldrig den 16. november 2003.

'Det er en meget vigtig dato i min karriere, for her fik jeg opfyldt den drøm jeg havde haft, siden jeg var en lille dreng. Det var en dejlig dag' udtaler han i en snak med Barca TV.

Messi husker tydeligt, hvornår han blev udtaget til kampen mod Porto. 'Det var ved træningen med ynglingeholdet, at jeg blev trukket til side og fik det at vide' siger han videre.

Han husker også hvordan han havde det, da han blev sendt på banen. 'Jeg var glad, men også lidt nervøs. Det betød meget at være med, få nogle minutter og nyde øjeblikket' kommer det fra ham.

Der var tale om en venskabskamp, så den figurerer ikke officielt som Messi debutkamp for Barca, men det gør ikke kampen mindre historisk. Verden havde set Messi for første gang!

.:FORSIDE:.