Messi brillerede i oplæggerens rolle

FCBARCELONA.DK - 10.02.20

// Lionel Messi // Real Betis

Leo Messi er topscorer for Barca, men han er også afgørende når det handler om at lægge op til holdkammeraterne. Det så man tydeligt i kampen mod Betis, hvor han lagde op til alle tre Barca-scoringer.

Messis betydning for Barca er enorm. Sådan har det været i snart mange år og i går var ingen undtagelse, da Betis blev besejret med 2-3 i Sevilla. På en aften hvor Barca havde det svært, var det endnu en gang den lille argentiner der trådte i karakter.

Hvor man oftest ser Messi i afslutterens rolle med mange og afgørende scoringer, var det i går som oplægger at han brillerede. Han stod nemllig bag alle tre oplæg ved Barcas tre scoringer i opgøret.

Første gang var i opgørets 9. minut, hvor en fantastisk pasning till De Jong sørgede for en udligning til 1-1. Hollænderen behandlede Messis oplæg på flotteste vis med en tæmning med brystet og afslutning i samme bevægelse.

Messis andet oplæg var lidt mere tilfældigt, for her landede bolden lidt heldigt hos Busquets, efter at argentineren havde sendt et frispark ind i feltet. Busquets udlignende i denne situation till 2-2 lige inden pausefløjtet.

Det tredje oplæg fra Messis fødder kom i det 72. minut, igen på et frispark, der blev sendt ind i feltet. Her ramte han præcist Lenglet, der med hovedet gjorde det til 2-3, der også blev kampens resultat.

Det sker sjældent at samme spiller laver tre oplæg i samme kamp, men for Messis vedkommende er det fjerde gang det sker i karrieren. Han har prøvet det for Barca mod Levante og Getafe, samt for Argentina i en landskamp mod Paraguay.

Med de tre oplæg mod Betis, er Messi noteret for 14 mål og 11 oplæg i La Liga, hvilket ingen andre kommer i nærheden af.