fbpx

Medlemmerne stemmer om Espai Barca 19. december

FCBARCELONA.DK - 02.12.21

// Camp Nou // Espai Barca

Den 19. december 2021 kan vise sig at blive en historisk dag i Barca. Det er nemlig den dag at klubbens mange medlemmer skal tage stilling til gennemførelsen af den ambitiøse projekt Espai Barca, hvor Camp Nou moderniseres.

Camp Nou trænger til en kærlig hånd, det er der ingen der bestrider. Barcas hjemmebane er slidt og samtidig har man set rivalerne fra Atlético Madrid og Real Madrid skabe nye flotte rammer for deres hold. Nu er turen kommet til Barca.

Espai Barca omfatter meget mere end blot en renovering af det slidte Camp Nou. Det bliver totalt ombygget, så alle tilskuerpladser overdækkes, ligesom kapaciteten skal udvides. Hele området omkring Camp Nou skal også moderniseres, blandt andet med et hotel samt en ny indendørs arena med plads til 15.000 tilskuere.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det er et dyrt projekt, hvor man anslår en pris på 1.500 mio. euro, svarende til surrealistiske11 mia. kr. Barcas økonomi er som bekendt i knæ, men alligevel arbejder præsident Joan Laporta og hans ledelse målrettet videre med planerne.

Barca har opnået et tilsagn om et lån på hele beløbet, så prokektet kan gennemføres og der er samtidig tale om en attraktiv rente. Derfor mener Barca ledelse, at det er både realistisk og forsvarligt at gennemføre projektet. Det redegjorde de for i går på et pressemøde.

Præsident Joan Laporta har for længe siden lovet, at det bliver klubbens medlemmer der på bedste demokratiske vis får det sidste ord. Det løfte holder han. I går blev det meldt ud, at der gennemføres en afstemning blandt klubbens mere end 130.000 medlemmer, hvor man skal forholde sig til, om Barca bør gennemføre projektet og optage det store lån.

Som noget helt nyt, kommer afstemningen til at foregå elektronisk og klubbens medlemmer har allerede fået udførlige instrukser om, hvad de skal gøre, for at kunne stemme. Det betyder blandt andet, at de mange danske medlemmer af FC Barcelona kan stemme hjemmefra. Tidligere har man skulle rejse til Camp Nou for at deltage i afstemninger, f.eks. ved præsidentvalg.

Det er alene tale om en vejledende afstemning, hvor klubbens ledelse vejrer stemningen hos medlemmerne, men der ingen tvivl om, at man vil følge det som medlemmerne beslutter.

Afstemningen holdes søndag den 19. december, fra kl. 9.00 til kl. 21.00. Senere på søndagen forventes resultatet meldt ud.

.:FORSIDE:.