fbpx

Medie: Piqué og Busquets bedt om ny lønreduktion

Simon Arun Vrábel - 05.08.22

// Sergio Busquets // Gerard Piqué

På trods af flere frasalg af tv-rettigheder og Barca Studios kan de nye spillere endnu ikke indskrives. Udfordringerne med at få solgt spillere har angiveligt medført, at ledelsen har spurgt Busquets og Piqué om endnu en lønreduktion.

Det hårde arbejde med at trimme spillertruppen og balancere lønbudgettet forud for den nye sæson forsætter med ufortrødent tempo og dét arbejde kommer ikke uden udfordringer. Specielt lønbudgettet skaber problemer og det har gjort, at den sportslige ledelse har haft Busquets og Piqué til samtale om mulighederne for at gå ned i løn endnu engang.

Laporta har af to omgange frasolgt klubbens tv-rettigheder samt en fjerdedel af Barca Studios, hvilket har sikret et trecifret millionbeløb i euro og dét i sig selv er et flot stykke arbejde. Pengene er blevet brugt på spillerindkøb og på at nedbringe klubbens enorme gæld og begge ting er fundamentet for en lysere fremtid for klubben end man kunne forestille sig for blot et år siden. Laporta og hans team har dog forsat et kæmpe problem når det kommer til spillerlønningerne, for her går tingene slet ikke som planlagt.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Udover salget af Coutinho til Aston Villa for 20 millioner euro, så har klubben haft enormt svært ved at komme af med spillere. Braitwaithe, Umtiti og Neto er blot nogle af de spillere, som tyngder lønbudgettet og som man gerne havde set forladt klubben for flere måneder siden. Selvom både Lenglet, Puig og Mingueza har forladt klubben for nyligt så er lønbudgettet forsat i stor ubalance, for man skal mere end blot udligne den løn, som de nye spillere har fået.

Avisen Sport mener derfor at vide, at Gerard Piqué er blevet indkaldt til møde på ledelsesgangen hvor emnet skulle være muligheden for endnu en lønreduktion. Klubben har som argument, at Piqué kommer til at spille en sekundær rolle i den kommende sæson og derfor vil det være i klubbens bedste interesse, at lønkronerne bliver brugt på yngre spillere, som skal forme klubbens fremtid. Ligeledes er Busquets blevet spottet med sin agent på Camp Nous kontorer.

De to spilleres reaktion er endnu uvis og faktum er, at Piqué var den primære årsag til, at klubben kunne indskrive vinterens indkøb, så det virker tvivlsomt, at han vil gå med til endnu en lønnedgang. Busquets forventes at spille sin sidste sæson i klubben og derfor er det ikke helt usandsynligt, at han vil gå med til en lønreduktion for at hjælpe sin tidligere holdkammerat Xavi med at skabe succes i klubben.

.:FORSIDE:.