fbpx

Medie: La Liga godkender ikke dele af Barcas frasalg

Simon Arun Vrábel - 10.08.22

// La Liga // Økonomi

Ifølge flere spanske og catalanske medier er der uenighed imellem La Liga og Barca om, hvor mange penge klubben reelt har tjent på sommerens frasalg af tv-rettigheder. Striden handler om 150 mio. euro.

Som vi tidligere på måneden her på siden kunne fortælle, så er der uoverensstemmelse imellem Barca og La Liga om, hvor mange penge klubben har tjent på sommerens forskellige frasalg og konsekvensen deraf er, at man endnu ikke kan indskrive de nye spillere.

Artiklen fortsætter under annoncen


Nu meddeler den spanske radiostation COPE, at årsagen skulle være, at Barca selv har skudt penge i et nyt selskab, som en del af konstruktionen omrkring salget af tv-rettighederne.

I slutningen af juni solgte Barca 10% af tv-rettighederne til det amerikanske selskab Sixth Street og blot få uger senere, i starten af juli, købte selvsamme selskab yderligere 15% hvilket indbragte klubben en betydeligt beløb. Ifølge klubbens egne officielle udmeldinger har man modtaget i omegnen af 667 millioner euro for de to frasalg, men ifølge COPE skulle man kun have modtaget 517 millioner euro fra Sixth Street. De resterende 150 millioner kommer fra et holding-selskab som Barca selv har oprettet.

Det er på grund af den fremgangsmåde at La Liga ikke har accepteret de resterende 150 millioner euro som reel indkomst og deri ligger essensen af, hvorfor klubben endnu ikke har kunnet indskrive de fem nye spillere samt Dembélé og Sergi Roberto, som begge har fået nye kontrakter.

Laporta arbejder angiveligt nu på at sælge yderligere 24,5% af Barca Studios for at skabe den ekstra kapital som La Liga kræver, for at hele den nuværende trup kan indskrives inden ligaen begynder på lørdag.

.:FORSIDE:.