Medie: Derfor vil Juventus have fingrene i Arthur

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 29.05.20

© FC Barcelona

En potentiel byttehandel mellem Arthur og Miralem Pjanic har været en af tidens helt store transferhistorier. Italienske La Gazzetta dello Sport begrunder nu, hvorfor Juventus så ihærdigt går efter brasilianeren.

Barca skulle angiveligt have tilbudt en række forskellige profiler i forhandlingerne om en potentiel bytteaftale, der sender Juventus' Miralem Pjanic den anden vej. Noget kunne dog tyde på, at italienerne har lagt sig fast på én bestemt spiller, nemlig 23-årige Arthur Melo. Det italienske medie La Gazzetta dello Sport kommer nu med deres bud på, hvorfor 'Den Gamle Dame' går så ihærdigt efter den tekniske midtbanespiller.

Først og fremmest skulle Juventus være overbevist om, at Arthur vil passe perfekt ind på holdets venstre side af midtbanen. Man tror på, at brasilianerens kreative kompetencer vil hjælpe holdet med at få mere ud af offensive spillere som Cristiano Ronaldo, Douglas Costa og Paulo Dybala.

Dertil kommer Arthurs relativt lave løn hos catalanerne. Det er ikke længe siden, at Arthur kom til Europa fra Brasilien, og det betyder, at hans lønkrav p.t. ikke befinder sig på noget astronomisk niveau. Sammenlignet med mange andre profiler på Camp Nou, tjener midtbanespilleren markant mindre. Juventus vil derfor have midlerne til at tilbyde en mærkbar lønforhøjelse uden at springe boksen.

Sidst men ikke mindst spiller alderen ind. Med sine blot 23 år er Arthur en spiller, der kan gøre en forskel i det lange løb. Serie A-klubben har tillid til, at han kan forsætte sin udvikling og blive en nøglespiller på få år - i modsætning til Pjanic, der nu har rundet de 30.

Alle disse argumenter bør dog set med Barca-briller være nok til, at ledelsen slår backgear, da man risikerer at give afkald på en potentiel guldmine - sportsligt såvel som økonomisk. Man vil derfor med al sandsynlighed forsøge at forhandle sig frem til en aftale, der inkluderer andre spillere med mindre udviklingspotentiale.

.:FORSIDE:.