fbpx

Avis: De nye spillere kan måske endnu ikke indskrives

Simon Arun Vrábel - 05.08.22

// Økonomi

Selvom Barca har lavet flere profitable aftaler om frasalg af blandt andet tv-rettigheder og Barca Studios, er der tvivl om klubben kan indskrive de nye spillere på grund af uoverensstemmelser mellem La Ligas og Barcas tal.

Der har været godt gang i både checkhæfterne og lommeregneren i sommerens transfervindue, for Barca har både købt og solgt spillere og derudover lavet flere profitable salg af tv-rettigheder, Barca Studios samt indgået en ny sponsoraftale. Desværre er det måske ikke nok til at de nye spillere kan indskrives i truppen. Det fortæller avisen Sport.

Artiklen fortsætter under annoncen


Helt konkret handler det om Raphinha, Lewandowski, Koundé, Andreas Christensen og Franck Kessié som endnu ikke kan indskrives i La Liga. Derudover er kontrakterne udløbet med Sergi Roberto og Dembélé og da de begge har fået tilbudt ny kontrakt, skal de også indskrives.

Derfor er der tale om hele syv spillere som i øjeblikket står uden mulighed for at kunne spille i La Liga når den første kamp fløjtes i gang den 13. august. Der er derfor handles hurtigt hvis ikke Xavi skal stå i en nærmest ulidelig situation, når holdet hjemme tager imod Rayo Vallecano på Camp Nou.

Årsagen til at klubben endnu ikke kan indskrive de syv spillere er, at La Liga ikke har de samme tal i deres bøger som dem Barca har i sine. Det kan lyde lidt mærkeligt, men alle La Liga klubberne skal rapportere deres økonomi ind til La Liga, som dernæst laver deres eget tjek af tallene og det er altså i La Ligas eftersyn uoverensstemmelsen er opstået ifølge Sport. Spillerne kan derfor ikke blive indskrevet førend La Liga har godkendt Barcas budgetter.

Laporta kan derfor blive tvunget til at handle hurtigt hvis ikke situationen ændre sig og reelt set har han, sammen med den sportslige ledelse to muligheder for at øge indtægterne. Den ene er at sælge spillere men da der er tale om hele syv spillere virker det ikke realistisk med denne mulighed. Her kunne et salg af Frenkie de Jong hjælpe klubben gevaldigt men intet tyder på, at hollænderen planlægger at lade sig sælge indenfor de kommende to uger. Alternativet er derfor at frasælge yderligere procenter af Barca Studio for klubben har fået godkendt et frasalg på op til 49% men kun 25% blev solgt i første omgang.

Der er ingen tvivl om at indskrivningen af nye spiller står allerhøjest på Laports to-do liste, for hele pointen med at købe spillerne var, at give Xavi de rette redskaber for at genskabe et konkurrencedygtigt Barca-mandskab, som kan kæmpe med om alle titlerne i den forestående sæson.

.:FORSIDE:.