Medie: Bartomeu-exit øger chancerne for lønnedgang

Magnus Wind - 02.11.20

© Getty Images

Fredag blev der holdt det første møde mellem Barca og spillernes advokater, for at forhandle sig frem til en lønnedgang i spillertruppen. Rygterne går på, at klubben bliver nødt til, at reducere udgifterne med 190 mio. euro. 

Grundet coronakrisen er Barcas økonomi blevet svækket gevaldigt. Derfor ønsker klubbens ledelse, at forhandle med spillertruppen om en lønnedgang, så man kan få reduceret udgifterne. Fredag blev der så holdt det første møde mellem Barca og spillernes advokater. 

Radiostationen RAC1 meddeler, at spillerne er blevet mere villige til at forhandle, efter at Josep Bartomeu trak sig som præsident i tirsdags. Det kan vise sig, at blive helt afgørende for Barca, at blive enig med spillerne om en lønnedgang. Klubbens økonomiske situation er nemlig så alvorlig, at de årlige lønudgifter skal reduceres med 190 mio. euro. Hvis dette ikke sker, bliver der snakket om, at Barca kan risikere at gå konkurs.

Målet er at få lønudgifterne reduceret med 30% og at man kan nå at blive enige om en aftale inden torsdag denne uge. Specielt Lionel Messis høje løn er et problem for klubben. Argentineren ønsker fortsat at forlade Barca efter denne sæson, hvilket selvfølgelig vil reducere lønudgifterne betragteligt. Dog indbringer Messi også store summer i indtægter. Det bliver spændende at følge, hvordan forhandlingerne ender.

.:FORSIDE:.