fbpx

Medie: Barca udelukkes måske fra Champions League

Anders Lang Jensen - 23.12.23

// Champions League

Barca har haft problemer med konomien nogle år efterhånden, men en stærk og hård indsats har fået det til at lysne. Klubben risikerer dog angiveligt en udelukkelse fra Champions League grundet rod i økonomien.

I september præsenterede Barca et godt regnskab med et overskud på 304 millioner euro. Det var blandt andet på baggrund af salg af marketing- og TV-rettigheder, som Barca har gjort ved et par lejligheder over de seneste par år.

Artiklen fortsætter under annoncen


UEFA’s regelsæt skulle dog rette sig udelukkende efter salg i forhold til fodboldforretningen, og ikke de frasalg som Barca har foretaget med marketing og TV. Det betyder, at UEFA’s perspektiv på Barcas økonomi er, at der er rod i regnskaberne, og at klubben ikke lever op til regulativerne i UEFA.

Ifølge det tyske medie WELT bliver der konkret talt om en mulig udelukkelse af Barca i europæiske klubturneringer i op til to eller tre sæsoner. Mediet har både talt med kilder i UEFA og i Barca, og straffen kan altså i sidste ende føre til en rigtig skidt straf for klubben.

Sagen er stadig en anelse uklar, men andre straffe kan også komme på tale, hvis UEFA ender med at skulle straffe Barca på den ene eller anden måde.

Spekulationerne går allerede på, at UEFA's overvejelser om udelukkelse reelt er en straf for Barcas kamp for at stable en europæisk Superliga på benene. Forleden afgjorde EU-domstolen, at UEFA ikke må true eller straffe klubberne for at ville lave sin egen turnering, så UEFA ser nu ud til måske at tage andre metoder i brug.

clbold1

 

.:FORSIDE:.