Medie: Barca har brugt 20 mio. euro på tre trænere

Magnus Wind - 23.01.21


Barcas nuværende økonomi er skrøblig, hvor fyringerne af Ernesto Valverde og Quique Setién ikke har gjort situationen bedre. Angiveligt har catalanerne brugt i omegnen af 20 mio. euro på klubbens seneste tre trænere. 

Barca har i dette transfervindue ikke mulighed for, at hente spillere som Memphis Depay og Eric Garcia grundet klubbens dårlige økonomi. Ifølge den catalanske radiostation SER Catalunya, så er en del af forklaringen de seneste trænerfyringer, som Barca har gennemgået. 

For et år siden valgte klubben, at fyre Ernesto Valverde, som på det tidspunkt havde et år tilbage af sin kontrakt. Dermed var Barca forpligtet til, at betale Valverde 11 mio. euro, som svarede til trænerens resterende løn. Efterfølgende blev Quique Setién ansat og fyret blot otte måneder senere. Setién har lagt sag an mod Barca for manglede betaling af 4 mio. euro, som træneren stod til at tjene efter han blev fyret af klubben. Denne sag er endnu ikke blevet afgjort. 

Da Barca valgte Ronald Koeman som klubbens nye træner, skulle man betale det hollandske fodboldforbund 5 mio. euro, for at få hollænderen løsrevet fra sin kontrakt som hollandsk landstræner. Udover disse beløb, så har Barca også skulle betale løn til de tre træneres stab. Dermed ender catalanerne med en samlet regning på over 20 mio. euro, hvis Setiéns retssag mod Barca falder ud til trænerens fordel. Penge som altså kunne være brugt til, at forstærke truppen.

.:FORSIDE:.