Mbappé truer Messi i kampen om Guldstøvlen

FCBARCELONA.DK - 22.04.19

© Getty Images

Messi er en suveræn topscorer i ligaen og fører i kampen om Guldstøvlen, men en målløs weekend for argentineren og et hattrick af Kylian Mbappé skaber spænding om titlen som den mest scorende spiller i Europa.

33 mål er Messi noteret for i La Liga og herfra er der et godt stykke ned til Benzema på andenpladsen med 21 scoringer. Ingen kommer altså i nærheden af den suveræne argentiner.

De 33 mål placerer også Messi på en øjeblikkelig førsteplads i kampen om Guldstøvlen, der uddeles til den mest scorende spiller i de europæiske ligaer.

Her har Messi længe lignet en sikker vinder, men et hattrick af Mbappé i PSG's 3-1 sejr over Monaco i weekenden, bringer den franske angriber op på 30 mål. Ingen andre kan blande sig i topstriden, for der er langt ned til tredjepladsen, der indtages af Sampdorias Quagliarella med 22 mål.

Dermed kan Guldstøvlen godt udvikle sig til en tæt kamp mellem Messi og Mbappé, der begge har fem runder tilbage at spille, i begge tilfælde fordelt med to hjemmekampe og tre udekampe.

Mbappé har den fordel, at PSG ikke er med i andre turneringer, mens Messi også skal fokusere på Champions League og derfor må forventes at blive sparet i nogle kampe, hvis Barca får afgjort ligaen før sidste runde.

.:FORSIDE:.