Mbappé forsøger at hænge på Messi

FCBARCELONA.DK - 20.03.19

© Getty Images

Med sine tre scoringer mod Betis i lørdags, bragte Leo Messi sig pænt foran i kampen om Guldstøvlen og lige nu er det reelt kun PSG's Kylian Mbappé der er i stand til at hænge bare nogenlunde på argentineren.

De tre mål på Benito Vilarmarín bragte Messi op på 29 mål efter de første 28 runder i ligaen, altså lige over et mål i gennemsnit pr. kamp. I ligaen er der ingen der bare er i nærheden af det antal, for Luis Suárez indtager andenpladsen på topscorerlisten med 18 mål.

Også når man sammenligner med de øvrige store ligaer i Europa, er Messi i særklasse. De 29 mål gør ham til den mest scorende, mens PSG-angriberen Mbappé er noteret for 26. Han scorede en enkelt gang den forgange weekend.

På tredjepladsen i kampen om Guldstøvlen finder man Sampdorias Quagliarella med 21 mål, mens Cristiano Ronaldo er noteret for 19 for Juventus, samme antal som Milans Piatek.

Det er derfor reelt kun Mbappé der efterhånden er i stand til at true Messi i kampen om den eftertragtede titel som den mest scorende i europæisk klubfodbold.

Vinder Messi Guldstøvlen, vil det være tredje år i træk, hvilket ingen har præsteret før. Samtidig vil det være sjette gang indenfor de seneste 10 år, hvilket vidner om en uhørt overlegenhed, når det gælder om at finde vej til netmaskerne.

.:FORSIDE:.