Måske kun 12 spillere klar til returkampen mod Napoli

FCBARCELONA.DK - 26.02.20

© Getty Images

Hvem råder Quique Setién egentlig over, når Barca spiller returkamp mod Napoli om tre uger på Camp Nou? Reelt risikerer Barca-træneren kun at have 12 førsteholdsspillere klar til kampen.

Når man har valgt at have en trup på kun 19 spillere, er man naturligt ekstra udsat for skader og karantæner. Det må sportschef Eric Abidal erkende efter kampen i går mod Napoli, hvor antallet af spillere er meget begrænset til returkampen mod Napoli den 18. marts.

Det ligger fast at Dembélé og Suárez er ude med skader. Lige så sikkert er det, at Busquets og Arturo Vidal sidder ude med karantæne. Dertil kommer, at Martin Braithwaite ikke må spille i Champions League. Disse fravær bringer antallet af førsteholdsspillere ned på 14, som det også var tilfældet mod Napoli i går.

Der er dog usikkerhed om Jordi Alba og Sergi Roberto, der begge sidder ude med skader. Alba har en lyskeskade og klubben har ikke meldt ud, hvornår han ventes tilbage. Lyskeproblemer er uforudsigelige og selvom det er sandsynligt at han kan spille om tre uger, er det slet ikke sikkert.

For Sergi Roberto ser det mere svært ud. Han pådrog sig en lårskade ved træningen forleden og ventes ude 3-4 uger. Det betyder, at han i bedste fald lige akkurat når at blive klar, men kampformen vil være væk.

Dermed risikerer Setién blot at have 12 førsteholdsspillere til sin rådighed mod Napoli, og det vel at mærke, hvis der ikke kommer flere skader i de kommende kampe. Gerard Piqué måtte udgå i går med ankelproblemer, men han forventes hurtigt at kunne spille igen.

Det er den sportslige ledelses dispositioner på spillermarkedet, både i sommer og i januar, der har bragt holdet i denne sårbare situation. Det er nu op till Quique Setién og hans spillere, at få det bedst mulige ud af de resourcer der er til rådighed.

.:FORSIDE:.