Marc Bartra: 'Carles Puyol har lært mig mest'

Rune Stentoft Arlbjørn - 28.05.20

© Getty Images

Den tidligere Barca-spiller Marc Bartra gav forleden et interview til Real Betis' officielle sociale medier. Her så han tilbage på sin karriere og kom ind på flere aktuelle Barca-emner.

Læs Marc Bartras udtaleser her:

En kamp han aldrig vil glemme
'Jeg glemmer aldrig min debut for Barca. Det var i La Liga på Vicente Calderon og den dag kom min barndomsdrøm i opfyldelse. Det var øjeblikket min drøm gik i opfyldelse og jeg havde ventet længe på det'.

En historisk kamp han gerne ville have spillet
'Der vil jeg sige Champions League-finalen i Berlin mod Juventus. Jeg sad på bænken og oplevede kampen meget tæt på. Det var en sæson i Champions League, hvor jeg havde spillet meget indtil kvartfinalerne og jeg ville gerne have spillet finalen, men i det mindste vandt vi turneringen og det var det vigtigste'.

En spiller du så op til da du var lille
'Carles Puyol og Ronaldinho var to spillere jeg så op til. De var spektakulære. Især Ronaldinho, han var ren magi for mig at følge'.

En person der har lært dig mest
'Som spiller har jeg uden tvivl lært mest af Carles Puyol. Jeg havde ham som mit idol og senere blev vi holdkammerater. Da vi blev holdkammerater lærte jeg konstant af ham ved hver træning og kamp. Jeg har også lært af alle de trænere jeg har haft'.

Det største øjeblik i din karriere
'Udover det jeg allerede har nævnt, som for eksempel min debut på Calderon med Barca, så vil jeg sige det bedste øjeblik var da vi vandt The Treble med Luis Enrique. Det er noget man sjældent opnår' afslutter han.

Marc Bartra kom til La Masia i en alder af 11 år og fik sin førsteholdsdebut otte år senere i en alder af 19 år i 2010 under Pep Guardiola på Vincente Calderon. Han spillede mere end 100 kampe for Barca indtil han i 2016 skiftede til Borussia Dortmund, hvor han spillede halvanden sæsonen inden turen gik tilbage til La Liga hos Real Betis i 2017.

.:FORSIDE:.