Magisk uge for Gavi trods finalenederlag

Anders Lang Jensen - 12.10.21

// Gavi

På få kampe for Barcas førstehold viste det bare 17-årige stortalent Gavi nok til, at den spanske landstræner Luis Enrique udtog Barca-spilleren til de afgørende Nations League-kampe. Gavi greb chancen og fremtiden er mere end lys.

På kort tid er Gavi blevet et stort håb i Barca, og kulminationen på den hurtige udvikling var den noget overraskende landsholdsudtagelse til Spaniens A-landshold. I semifinale-sejren over Italien startede Gavi inde og blev dermed den yngste debutant nogensinde for det bedste spanske landshold.

Artiklen fortsætter under annoncen


Landstræner Luis Enrique udtog ikke Gavi for blot at give ham oplevelsen. Midtbanekreatøren startede også inde i søndagens finale mod Frankrig, der trods et nederlag, er der skabt optimisme omkring Gavi. Barca-talentet viste i sine 75 minutter på grønsværen høj klasse og involverede sig meget i kampen mod store stjerner fra de franske modstandere.

Undervejs i opgøret ændrede den franske landstræner Didier Deschamps sågar sit mandskab for at lukke ned for den velspillende Gavi. Frankrig sendte nemlig den defensive midtbanespiller Aurélien Tchouaméni på banen, og det var tydeligt, at opgaven lød på at lukke ned for Gavi på den spanske midtbane.

På få dage har Gavi slået sit navn fast på landsholdsniveau. I denne landsholdspause er Gavi startet inde i afgørende kampe mod store nationer, og facit er to imponerende præstationer, der langt fra afspejler Gavis bare 17 år.

.:FORSIDE:.