fbpx
Annonce

Mads Junker: 'Schreuder har hvad der skal til'

Rune Stentoft Arlbjørn - 02.05.21

© Getty Images
// Valencia // Atletico Madrid // Schreuder // Junker

Ronald Koeman har som bekendt karantæne i de to kommende kampe mod Valencia og Atlético Madrid, og derfor er det assistentræner Alfred Schreuder, som skal styre holdet. Vi har taget en snak med fodboldekspert Mads Junker om hollænderen.

Den tidligere danske landsholdsspiller Mads Junker, der i dag er blevet 40 år, og nu arbejder som fodboldekspert på TV2 Sport X, kender catalanernes nuværende assistenttræner Alfred Schreuder fra deres fælles tid i den hollandske klub Vitesse.

I den forbindelse har vi her på fcbarcelona.dk op til aftenens kamp mod Valencia taget en snak med Mads Junker for at blive klogere på Alfred Schreuder, og få danskerens bud på, om Schreuder kan klare de to store opgaver, der venter ham.

Læs interviewet her:

Du nåede at spille sammen med Alfred Schreuder i en kort periode i Vitesse. Hvordan husker du ham som person fra dengang?

'Han var en både ekstremt erfaren og professionel karakter. Sådan oplever jeg ham også i dag. Da jeg lærte ham at kende var han meget analytisk og interesset i taktik. Hvad det angår er han total hollænder ud i fingerspidserne. Han brugte meget tid på de taktiske detaljer, og så husker jeg ham også, som en mentor for mange af os unge spillere, der var i klubben'.

Hvordan er din opfattelse af ham i dag? Hvordan er han som person, type og træner?

'Jeg vil sige, at Schreuder er meget, som han var som spiller. Han er erfaren nok til at være cheftræner, men jeg tror den rolle han har som assistenttræner ligger godt til ham. Jeg tror, at det passer godt til ham at være bindeleddet mellem Koeman og spillertruppen. Især når Koeman har den personlighed, som han har, hvor han bærer følelserne uden på tøjet. Der er Alfred langt mere rolig. På den led er Schreuder en ideel assistent for Koeman'.

Du har før nævnt i TV2-studiet, at du stadigvæk taler med Schreuder den dag i dag. Har han fortalt om sin første tid i Barcelona, om udfordringer eller andre oplevelser?

'Han har fortalt om, at det både er en gave, men samtidig også meget skræmmende at træne en spiller som Messi, og de andre spillere, som er så gode, at de ikke behøver at få forklaret tingene så meget før de forstår det. Det var også en vild oplevelse for ham at se den dengang 17-årige Ilaix Moriba komme op og træne med førsteholdet og bare falde ind i spillet med det samme. Det er ikke alle 17-årige, der er så gode i den alder'.

'I forhold til udfordringer er den store udfordring for ham jo, at han ikke taler spansk, så der læner han sig op af Koeman. Han samarbejder selvfølgelig på det punkt med Frenkie de Jong, fordi han er hollænder. Hans største udfordring i dagligdagen er, at han ikke kan snakke en-til-en på spansk med spillerne'.

Kan Schreuder sammenlignes med Koeman i sin tilgang eller adskiller han sig på nogle områder?

'De to er meget hinandens modsætninger. I hvert fald i opførsel og i deres evne til at bevare roen. Deres fodboldsyn er nok meget det samme. De kommer jo begge fra den hollandske skole med værdier som boldbesiddelse og hvor man skal finde den frie mand på banen. Det handler det også om med den måde Barca spiller på. De deler de grundlæggende fodboldværdier, fordi de begge jo kommer fra Holland med inspiration fra Cruyff, som også passer til Barca, men som karakter og personlighed er de forskellige'.

Interviewet fortsætter under reklamen.

BEGRÆNSET TILBUD: Spar 40% på den officielle FC Barcelona sækkestol

 


Når Alfred Schreuder bare er normal assistentræner for Koeman, hvad er så hans fokusområder? Altså hvilke opgaver står han for?


'Når der er kampe, så er Schreuder den som kommer med taktiske input, og holder øje med om spillerne gør det, som de har trænet på i løbet af ugen. Man har jo set ham sidde med Ipaden under kampene og holde øje med det. Ved træningen står han for mange af træningerne. Schreuder er meget med i Koemans tankegang. De arbejder tæt sammen, men i sidste ende er det Koeman, der tager beslutningerne'.

Tror du, at Schreuder er i stand til at løfte opgaven i de to kommende kampe, hvor han skal stå i spidsen for holdet?

'Ja, det er jeg ikke i tvivl om. Han har erfaring som cheftræner, blandt andet fra Bundesligaen med 80.000 tilskuere omkring sig. Det kan godt være, at han vil være i kontakt med Koeman under kampene, men han kan sagtens stå derinde og lave små justeringer, men Koeman og spillerne er trygge ved, at han kan være den, der tager de afgørende beslutninger mod Valencia og Atlético'.

Hvilken rolle får han? Bliver han bare Koemans talerør gennem en mobiltelefon eller kommer han selv til at sætte sit præg?

'Jeg er helt sikker på, at det bliver Koeman, som sætter de store linjer for kampen. Dermed bliver Schreuder nok talerør for Koeman under kampene mod Valencia og Atlético, men hvis der er nogle små justeringer, der skal laves undervejs i de to kampe, så kan Schreuder sagtens stå for det selv'.

Hvordan tror du det vil påvirke spillerne både mentalt og spillemæssigt, at det kun bliver Alfred Schreuder på sidelinjen?

'Det, at det bliver Schreuder på sidelinjen i de to kommende kampe i stedet for Koeman, er nok en af de mærkbare forskelle for spillerne. Det bliver anderledes i forhold til det spillerne er vant til. Det er noget andet, at det er en anden træner, som står der. Igen er vi ude i det med sproget kan have lidt indflydelse, men forskellen på Koemans og Schreuders personligheder kan også spille ind. Som spiller ved jeg, at det er lidt anderledes, når cheftræneren ikke er der'.

Mener du, at Alfred Schreuder har hvad der skal til for at lede et hold som Barca?

'Ja, det synes jeg. I hvert fald i en situation, som dem han står overfor nu. Det kan godt være, at han ikke bliver cheftræner i Barca, når Koeman ikke er der mere, men han har så relativ stor erfaring fra store klubber som Ajax, hvor han var assistentræner, blandt andet for Frenkie de Jong under succesen i Champions Leauge, og fra Hoffenheim i Tyskland, hvor han stod i spidsen med nogle rigtig fine resultater i Bundesligaen, så det er ikke bare fordi han kommer fra nogle mindre klubber. Han har god erfaring' afsluttede han.

Gennem sin aktive karriere som spiller spillede Alfred Schreuder for klubber som Feyenoord, Waalwijk, NAC Breda, Twente, Barneveld og Vitesse. Det var i tiden i Vitesse, at Mads Junker og Schreuder lærte hinanden at kende, først som holdkammerater, og siden efter, da Schreuder blev assistenttræner i klubben.

I løbet af trænerkarrieren har Schreuder været træner i Vitesse, Twente, Ajax og Hoffenheim i forskellige roller som assistenttræner og cheftræner. Nu er han i Barca, som assistent for Koeman. Senere i aften skal han så lede slagets gang mod Valencia og i næste weekend mod Atlético Madrid i to uhyre vigtige kampe for catalanerne.

 

.:FORSIDE:.