Madrid-avis vil kigge på Messis frisparksmål igen

FCBARCELONA.DK - 02.04.19

© Getty Images

Som det eneste medie i Spanien og sikkert også i resten af verden, nægtede den madrilenske avis Marca at give frisparksmålet mod Espanyol til Lionel Messi. Nu er avisen dog blevet presset til at genoverveje sin beslutning.

Der er i de seneste dage opstået polemik i forbindelse med Lionel Messis frisparksscoring mod Espanyol, som både dommeren, det spanske ligaforbund og alle andre med selv det mindste kendskab til fodboldreglerne tildelte den argentinske angriber.

Den Madrid-baserede avis Marca har dog efter kampen nægtet at tildele målet til Messi og holder nærmest panisk fast i, at der var tale om et selvmål af gæsternes Víctor Sánchez.

Sagen har fået så meget omtale fordi, at avisen Marca har direkte indflydelse på kåringen af Europas ligatopscorer, som kåres med prisen Den Gyldne Støvle. Her er det nemlig Marca, som står for at optælle målene i Spanien og give tallene videre til European Sports Media (ESM), som står for prisen.

I alt er 14 medier fra 14 lande repræsenteret hos European Sports Media (ESM) og her er avisen Marca det eneste medie, som mener, at der var tale om et selvmål. Også selvom, at dommeren og ligaforbundet har Messi som målscorer. Det har nu fået ESM til at slå fast, at man altid følger dommerens beslutning.

Mandag meddelte Marca derfor, at man har besluttet at genoverveje sin beslutning og vil gennemse målet igen for at slå fast, om der er tale om et selvmål eller et mål af Messi. Det fleste regner med, at Marca ender med at erkende sin fejl og give målet til Messi.

.:FORSIDE:.