Luuk de Jong har skaffet Barca otte point i ligaen

FCBARCELONA.DK - 12.04.22

// Luuk de Jong

Der var spillet 93 minutter af opgøret mod Levante, da Luuk de Jong pandede et indlæg fra Jordi Alba ind til en forløsende 3-2 sejr til Barca. Det var ikke første gang at den erfarne hollænder skaffede holdet vigtige point.

Luuk de Jong blev betragtet som lidt af en joke, da Ronald Koeman hentede sin landsmand på en lejeaftale i Sevilla på transfervinduets sidste dag i sommer. Hans egenskaber som hovedstærk box-spiller uden den store teknik, lå milevidt fra hvad de fleste anser som en klassisk Barca-angriber.

FCBSHOP art

Sådan tænkte Xavi sandsynligvis også, da han i november overtog jobbet fra Koeman, for Luuk de Jong fik ikke mange minutter i starten under sin nye træner. Nu er det hele vendt fuldstændig på hovedet, for den hollandske frontløber roses fra alle sider.

Søndag sikrede han holdet tre livsnødvendige point i ligatabellen, for med uafgjort mod Levante ville Real Madrid have øget sin i forvejen solide føring og mesterskabskampen ville se endnu mere håbløs ud for Barca.

Luuk de Jongs rolle er klart definineret af Xavi. Han er ikke en starter, men kommer på banen når der er brug for en trussel i hovedspillet. Mod Levante kom han på banen i det 84. minut og ni minuttter senere skaffede han sit hold sejren.

Det er slet ikke første gang at Luuk de Jong bliver afgørende. Det skete første gang på Mallorca, da han scorede det eneste mål i 0-1 sejren. Mod Granada scorede han i 1-1 kampen, mens han mod Espanyol udlignede dybt inde i overtiden til 2-2. Disse afgørende mål blev alle sat ind med hovedet.

Det er derfor indlysende, at Luuk de Jong har skaffet holdet vigtige point denne sæson og det er en medvirkende årsag til, at Barca stadig føler sig med i kampen om mesterskabet.