fbpx

Luis Enrique viste stor tiltro til Barca-spillerne

Simon Arun Vrábel - 24.11.22

Den spanske landstræner Luis Enrique viste onsdag eftermiddag stor tiltro til Barca da hans startopstillingen til Spaniens VM-åbningskamp imod Costa Rica bestod af hele fem Barca-spillere ud af 11 mulige.

Den tidligere Barca-træner og nuværende spanske landstræner Luis Enrique, gav Barca en enorm anerkendelse, da han valgte at starte med hele fem spillere i sin startopstilling som til dagligt spiller på Camp Nou.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Barca har altid været en magtfaktor i spansk fodbold og på det spanske landshold, men i de senere år har storklubben gennemlevet en større sportslig og økonomisk krise. Specielt i Champions League har det catalanske mandskab haltet langt efter ærkerivalerne fra Real Madrid og det har affødt en kritik om, at niveauet i Barca har været for lavt. Det er derfor et enormt flot kvalitetsstempel som den spanske landstræner giver, ved at udvælge hele fem Barca-spillere i den spanske startopstilling, som i øvrigt kun havde én Real Madrid spiller med.

De fem spillere der var tale om var Jordi Alba, Gavi, Pedri, Sergio Busquets og Ferran Torres. Eric Garcia. Alejandro Balde, Eric García og Ansu Fati startede på bænken, hvor det kun var Balde der kom på banen i løbet af opgøret.

Kigger man på den samlede startopstilling kan man tydeligt se, at Barca var flot overrepræsenteret i opgøret der sluttede med en knusende spansk 7-0 sejr:

Unai Simon (Atletic Club Bilbao)
César Azpilicueta (Chelsea)
Rodri (Manchester City)
Aymeric Laporte (Manchester City)
Jordi Alba (Barca)
Gavi (Barca)
Sergio Busquets (Barca)
Pedri (Barca)
Ferran Torres (Barca)
Marco Asensio (Real Madrid)
Dani Olmo (RB Leipzig)

Ud over at Barca altså dominerede startopstillingen på det spanske landshold, så er klubben også den klub som, sammen med Bayern München, har flest klubspillere repræsenteret ved slutrunden samt den klub som har flest unge talenter under 25, år så der er om noget et catalansk aftryk på VM 2022.// Spanien // VM 2022
.:FORSIDE:.