Ligaforbundet fjerner omdiskuteret "Braithwaite-regel"

Magnus Wind - 30.09.20

© Getty Images

Det spanske ligaforbud har valgt at fjerne den regel, der gjorde det muligt for Barca hente Martin Braithwaite udenfor transfervinduet. Reglen har siden været omdiskuteret, da det ikke var muligt for Leganés at hente en erstatning. 

Tilbage i februar fik Barca både Luis Suárez og Ousmane Dembélé skadet for en længere periode. For franskmandens vedkommende blev det kategoriseret som en langtidsskade, hvilket vil sige mere en seks måneder. Dermed stod Barca lige pludselig og manglede spillere til de offensive pladser. 

Hos det spanske ligaforbund eksisterede den såkalde Artikel 124, som tillod klubber at købe spillere, hvis man fik en langtidsskade, selvom transfervinduet var lukket i. Dermed opstod muligheden for, at Barca kunne hente Martin Braithwaite, da klubben betalte danskeren frikøbsklausul. Siden da har reglen været meget omdiskuteret, da det ikke var muligt for Leganés at hente en erstatning, fordi transfervinduet ikke var åbent. 

Nu har ligaforbundet så valgt at fjerne denne omdiskuteret regel. Dermed er det ikke længere muligt for spanske klubber, at hente erstatninger, hvis en eller flere spillere bliver langtidsskadet uden for transfervinduet. I andre europæiske ligaer er det kun muligt for klubberne, at gøre brug af en lignende regel, hvis målmanden bliver langtidsskadet. Denne mulighed har det spanske ligaforbund dog ikke valgt at indføre.

644x70

.:FORSIDE:.