Ligaen skulle være afsluttet i denne weekend

FCBARCELONA.DK - 23.05.20

© Getty Images

Hvis det ikke havde været for den verdensomspændende coronavirus, havde meget set anderledes ud. Denne weekend ville den allersidste runde i La Liga være blevet spillet og man ville vide hvem der vandt mesterskabet.

Det er lidt mærkeligt at tænke på, at 38. og sidste runde i La Liga var planlagt til denne weekend. Her skulle Barca have været på besøg i Baskerlandet hos Deportivo Alavés, men sådan skulle det altså ikke gå. Det er selvfølgelig coronakrisen der er årsagen.

Krisen gjorde at man måtte stoppe efter 27. spillerunde og sidste kamp blev spillet søndag den 8. marts. Siden har alt som bekendt ligget stille og spillerne har måtte træne alene derhjemme i mere end to måneder. Nu er der så gang på træningsbanerne igen, men stadig kun i begrænset omfang.

Derfor har Barca stadig til gode at besøge Mallorca i 28. runde, en kamp der var planlagt til den 14. marts. Den er nu udsat på ubestemt tid i venten på en startdato for genopstarten af ligaen. Her tyder det lige nu på, at det bliver enten den 12. eller 19. juni at man går i gang igen.

Derfor vil al fodbold der bliver spillet fra næste uge være en forlængelse af sæsonen i forhold til de oprindelige planer. Det er planen at ligaen skal være færdigspillet i juli, hvilket betyder en forlængelse af ligasæsonen med lige over to måneder. For de hold der stadig er med i de europæiske turneringer, skal man også i aktion i august. Finalerne i Champions League og Europaleague forventes spilles i slutningen af august, så først om tre måneder slutter sæsonen for de sidste.

Derfor kommer der ingen mesterskabsfest i denne weekend, som det ellers ville være sket, uanset om det ville blive Barca eller Real Madrid der var løbet med denne sæsons mesterskabstitel. Festen er udskudt til slutningen af juli.

.:FORSIDE:.