fbpx

Ledelsen sikre på UEFA-medhold i Negreira-anklager

Peter Vyff - 21.04.23

// Joan Laporta // Jose Maria Enriquez Negreira

Barca har måtte sig se anklaget i sagen om dommerbestikkelse, som potentielt kan ende med en udelukkelse af Champions League. Ledelsen føler sig dog eftersigende sikre på, at UEFA snart lukker sagen uden yderligere sanktioner.

Der hænger fortsat mørke skyer over Camp Nou, som især skyldes de hårde anklager om bestikkelse af den tidligere præsident i dommerkomitéen, Enriquez Negreira. Barca er således blevet anklaget for at have overført regelmæssige betalinger for at manipulere med dommernes beslutninger på banen - nogle anklager, som har været fuldstændig blottet for beviser.

Artiklen fortsætter under annoncen


UEFA trådte hurtigt ind i sagen og påbegyndte straks en større undersøgelse af anklagerne, som i yderste tilfælde kan betyde, at Barca bliver udelukket fra alt europæisk fodbold. Ledelsen er dog helt overbevist om, at anklagerne ikke fører til noget, hvilket Catalunya Radio forleden kunne fortælle.

Det kommer som følge af Joan Laportas møde med Aleksandr Ceferin, som er præsident for UEFA, i Slovenien i sidste uge. Catalaneren skulle i den forbindelse have opnået forståelsen af, at beviserne står i Barcas favør samtidig med, at muligheden for eventuelle sanktioner nærmest ikke er til stede.

Nyheden kommer som et friskt pust efter nogle hårde uger, hvor Negreira-anklagerne, den stadig dårlige økonomiske situation og de skuffende sportslige resultater har fyldt alt for meget. Barca kan forhåbentlig nu koncentere sig om spillet på banen, og om at få styr på det økonomiske råderum, inden transfervinduet snart åbner..:FORSIDE:.