Laporta: 'Vi skal opmuntre Messi til at blive'

FCBARCELONA.DK - 08.03.21


Uret havde rundet midnat, da Joan Laporta blev udråbt som vinder af præsidentvalget i FC Barcelona. Her holdt han sin første tale som ny præsident og her glædede han sig over at Messi havde stemt ved valget.

Her er et uddrag af Laportas tale:

'God aften. Jeg vil gerne takke alle vores medlemmer. Valget i dag gør os til mere end en klub. Det har været det vigtigste valg i klubbbens historie og det blev afholdt under store vanskeligheder på grund af pandemien. Vi vil gerne takke valgkomitéen for denne demokratiske fest.

Jeg vil gerne takke mit hold og alle de frivillige. Det har nok været den længste kampagne i klubbens historie. Tak for at gøre det muligt. Uden mine kollegaer, havde vi ikke vundet dette valg. Jeg også gerne fremhæve Johan Cruyff, som jeg er sikker på har hjulpet os. Han inspirerer os til at tage store beslutninger.

Også en speciel tak til medierne for at dække valget. I har gjort et stort stykke arbejde.

I dag for 20 år siden, debuterede en knægt ved navn Leo Messi på Juvenil B i Barca. At se verdens bedste spiller møde op og stemme med sin søn, er et bevis på hvad vi har sagt, at Leo elsker Barca. Det skal vi reflektere over. Verdens bedste spiller elsker Barca. Vi håbet det kan få ham til at fortsætte i Barca, noget som vi alle ønsker. Vi skal opmuntre ham til at blive.

Barca er en stor familie der kan overkomme vanskeligheder og vi skal nok nå vores mål. Ingen skal være i tvivl, klubben vil altid tilhøre medlemmerne. Når jeg siger vi skal stå sammen, vil jeg gerne fremhæve mine to modkadidater, Toni Freixa og Victor Font.

Jeg beder alle Barca-fans ikke kun tænke på hvad Barca kan gør for jer, men hvad I kan gøre for Barca. Det bedste vi kan gøre er at elske klubben.

Visca el Barca og Visca Catalunya'.

.:FORSIDE:.