fbpx
Annonce

Laporta: 'Vi kan igen købe spillere fra øverste hylde'

FCBARCELONA.DK - 07.09.21

// Lionel Messi // Joan Laporta


Barca-præsident Joan Laporta deltog sent mandag aften i det første interview efter sommerens kaotiske transfervindue. Her slog han blandt andet fast, at økonomien nu igen tillader, at man igen har mulighed for at hente de største spillere til Camp Nou.

Det var i et interview på sportskanalen Esport 3, som er en del af catalanske TV3, at Joan Laporta sent mandag aften deltog på direkte tv. Han blev han spurgt ind til alle de aktuelle emner i FC Barcelona.

Læs Barca-præsidentens udtalelser herunder.

Messi:
'Ingen ønskede at ende hvor vi endte. Det var en meget sørgerlig oplevelse. Jeg så hans debut for PSG og det var ikke sjovt. At se ham i en anden trøje var en meget mærkelig oplevelse. Jeg brød mig ikke om det. Messi fik ikke den afslutning i Barca, som jeg havde ønsket. Han vil dog altid være en del af os og vi er ham evigt taknemmelige'.

'Selv med de spillersalg og de spillere, som er gået ned i løn, ville vi alligevel ikke have råd til at beholde Messi. Han er historiens bedste fodboldspiller og fortjener også at blive betalt derefter. Vi kunne ikke bede ham spille gratis'.

'Vi blev forsøgt presset til at underskrive den spanske ligas aftale med CVC-fonden, hvor vi skulle fraskrive os 10% af rettighederne til blandt andet sponsorater og TV-aftaler for de kommende 50 år, hvilket vi selvfølgelig ikke ønsker. De sagde til os, at hvis vi ikke underskrev, så ville vi ikke overholde financial fair play. Vi havde en aftale med Lionel Messi i lang tid, men den blev ikke godkendt af La Liga'.

Lønnedgang:
'Jeg vil gerne takke Mateu Alemany og hans sportslige stab for det arbejde, som de har udført med de nye kontrakter. De har ydet en fantastisk indsats for at redde klubben. Derudover vil jeg gerne hylde Piqué, Alba og Busquets, som alle er gået ned i løn. De har gjort det for klubben og fordi de kun ønsker det bedste for Barca. Det samme gælder for Sergi Roberto, som også snart går ned i løn. Derudover går andre spillere også ned i løn - eksempelvis Samuel Umtiti. Snart går vi videre med endnu flere spillere'.

Spillerkøb til næste sommer:
'Vi er gået fra at have spillerlønninger, som fyldte 110% af vores indtægter, til at de nu kun udgør 80%. Det er en utrolig ændring, som er positivt nyt for Barca. Derudover forventer vi snart at lave nye aftaler med flere spillere, som vil få lønningerne endnu længere ned. Det betyder, at vi til næste år igen vil kunne være ambitiøse, når vi skal hente spillere til klubben, og at vi igen kan hente spillere fra øverste hylde'.

Kan Barca købe Erling Haaland til næste sommer?
'Erling Haaland? Jeg kan kun sige, at vi igen kan være ambitiøse med vores spillerkøb'.

Kan du lide Ronald Koeman?
'Jeg kan godt lide Koeman som træner. Jeg havde en snak med ham efter kampen mod Getafe. Kampe som disse er ikke nemme og det vigtigste var, at vi vandt kampen på trods af alle vores skader. Koeman har min fulde opbakning og min fulde respekt'.

Spillestil:
'Cruyff-tankegangen er ikke til forhandling i Barca. Koeman ønsker også at spille på den måde, men det er klart, at hver eneste træner også har sine egne tanker. Jeg kan godt lide Riqui Puig og jeg kan godt lide Collado, men det betyder ikke, at jeg kommer med hentydninger eller ønsker til Koeman. Har har vores tillid til at arbejde frit'.

Luuk de Jong:
'Han er hollænder. Han minder om en tidligere spiller vi havde, nemlig Julio Salinas. Jeg talte i dag med Jordi Cruyff og han fortalte mig, at også hans far (Johan Cruyff, red.) engang imellem havde nogle ideer, som ved første øjekast lå udenfor hans grundideer. Luuk de Jong er en målscorer, som er god med hovedet. Han kan blive rigtig god for os'.

Griezmann:
'Jeg tror, at vi alle forventede lidt mere af Griezmann i Barca, men man kan ikke bebrejde ham noget som helst i forhold til hans arbejde og indstilling. Jeg mener dog ikke, at han passede ind i vores system og jeg mener ikke, at han dengang var det spillerkøb, som vi havde brug for. Købsoptionen, som Atlético Madrid har fået på ham, udløses hvis han spiller 50% af de kampe, hvor han er til rådighed'.

Superliga:
'Vores ideer om en Superliga er stadig i live. De tre klubber (Barca, Real Madrid og Juventus, red.) fortsætter arbejdet. Alt det pres og alle de trusler, som vi modtog, endte i ingenting. Mange af klubberne har sagt til os, at vi skal fortsætte arbejdet, da de stadig er med på ideen. De engelske klubber er heller ikke afvisende, men de er under et stort pres. Det er rigtigt, at vi måske kunne have præsenteret vores ideer på en bedre måde, men det kan ikke laves om nu. Vores ideer om en ny turnering vil være til fordel for alle klubberne'.

Neymar:
'Ja, vi forsøgte at hente Neymar denne sommer. Det var på det tidspunkt en meget interessant ide og vi talte med Neymar om det. Han var helt vild for at komme tilbage til Barca. Hvis vi på det tidspunkt vidste, hvordan man i den spanske liga senere ville håndhæve financial fair play reglerne, så havde vi selvfølgelig ikke kunne give ham det tilbud, som vi gjorde'.

Nyt sportsligt projekt:
'Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi snart får et stærkt sportsligt projekt. Vi har denne sommer været meget påvirket af den økonomiske sitation i klubben, men den sportslige struktur er meget klar. Jordi Cruyff bliver en meget vigtig brik i denne forbindelse. Jeg vil gerne bede vores tilhængere om, at de giver os lidt ekstra snor og viser os lidt ekstra tillid. Vi har brug for det i denne svære tid. Jeg forstår, at vores tilhængere er bekymrede, men jeg kan forsikre om, at vi tror fuldt og fast på det sportslige projekt, og på at vi alle snart vil kunne nyde Barca igen'.

Xavi:
'Jeg elsker Xavi meget højt, men lige nu er Koeman vores træner. At begynde at tale om fremtidige træner ville være mangel på respekt overfor Koeman. Jeg vil dog altid være der for Xavi, hvis han har brug for mig'.

.:FORSIDE:.