fbpx

Avis: Laporta indkalder til møde om forstærkninger

Simon Arun Vrábel - 22.11.22

// Joan Laporta

Præsident Laporta har indkaldt den tekniske stab og den sportslige ledelse til et internt møde, hvor mulighederne i det kommende transfervindue skal diskuteres med udgangspunkt i Xavis ønsker om at forstærke truppen.

Økonomien i Barca er forsat stram men alligevel vil man gøre alt for at sikre den sportslige konkurrencedygtighed og derfor indkalder Joan Laporta klubbens øvrige ledelse for at diskutere emner som nye sponsorer samt køb og salg af spillere i vinterens transfervindue som åbner 1. januar. Det skriver avisen Mundo Deportivo.

Lidt mere end en måned før vintermarkedet åbner, og på trods af at Barca indtager førstepladsen i ligaen inden VM i Qatar, vil ledelsen i Barca undersøge alle muligheder for at styrke truppen yderligere til januar. Ifølge avisen Mundo Deportivo vil Joan Laporta mandag eller tirsdag mødes med den sportslige ledelse og den tekniske stab for at analysere alle scenarier. På mødet forventes det, at Laporta vil redegøre for den økonomiske situation og de hindringer, som La Liga sætter, på trods af de økonomiske initiativer der blev iværksat i sommeren.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Fra klubbens side tolkes La Liga-reglerne nemlig således, at man i januar måned kan hente spillere under 1-1 reglen som betyder, at hver krone som frigives via spillersalg, sponsorater eller øget indkomst kan geninvesteres i spillere. La Liga mener dog at 1-4 reglen forsat er gældende og den betyder, at der skal frigives fire kroner førend én krone kan bruges. Hvorvidt ledelse vælger at bruge den ene eller den anden fortolkning videns ikke, men der er ingen tvivl om, at begge muligheder bliver afsøgt på mødet.

Derfor er det samtidig at afgørende at man forsætter med at gøre alt for at reducere udgifterne, således at man kan holde sig inden for fair play-reglerne, enten ved at sælge spillere eller forhandle lønreduktioner. Samtidig skal indtægterne også gerne forhøjes og avisen mener derfor at man på mødet vil snakke om mulighederne for at indgå nye sponsorkontrakter eller ved at spille en venskabskampe, som det tidligere har været fremme i medierne.

Xavi har et stort ønske om at forstærke højre back positionen i vinterens transfervindue og det er blandt andet muligheden for at imødekomme dette ønske, som har afstedkommet strategimødet som Joan Laporta indkalder til..:FORSIDE:.