fbpx
Annonce

Laporta forklarer forløbet omkring Koeman og Xavi

FCBARCELONA.DK - 28.03.22

// Xavi // Joan Laporta // Ronald Koeman

Denne sæson bød på et trænerskifte i efteråret, da Ronald Koeman blev fyret og Xavi hentet ind som afløser. Nu fortæller præsident Joan Laporta om forløbet og den tvivl han havde inden sæsonen gik i gang.

Det er avisen Mundo Deportivo der har fået en snak med Laporta om trænerskiftet tilbage i november. 'Da sidste sæson var slut sagde jeg - lad os skifte træner allerede nu. Men vi havde vundet Copa del Rey, hvilket var fantastisk og som vi nød og fejrede, og vi havde samtidig en meget svær økonomisk situation' indleder Laporta sin fortælling.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


'Vi talte med vores træner (Koeman, red.) og jeg svarede ham meget klart da han spurgte, om han var mit trænervalg. Jeg sagde nej. Du skal ikke få mig til at svare nu, for jeg er tvivl. Vi har vundet Copa del Rey, men jeg ikke lide hvordan vi spiller' refererer Barca-præsidenten sin samtale med Koeman og fortsætter:

'Spillesystemet er ændret og det kan jeg forstå, når du ikke har de rigtige spillere til det system vi ønsker at spille, men jeg er tvivl. Giv mig 15 dage til at tænke og så skal jeg nok svare dig'.

Laportas beslutning blev, at Koeman blev. 'Det var ikke det rigtige tidspunkt at skifte træner på og vi gav ham en chance, også fordi der var så mange skadede spillere, men det var en trup der manglede humør og motivation' kommer det fra Laporta.

I oktober, efter et nederlag mod Rayo Vallecano i Madrid, kom fyringen så. 'Der kom et tidspunkt hvor vi kunne se, at det gik den forkerte vej. Vi havde hele vejen haft samtaler med Xavi og jeg spurgte om han var klar til at komme med det samme, selvom han havde en gældende kontrakt i Qatar. Han sagde ja og så tog Mateu og Yuste (Barcas sportsdirektør og vicepræsident) afsted og fik det på plads' fortæller Laporta.

Koeman har senere udtrykt utilfredshed med forløbet, men Laporta fortryder ingenting. 'Nej, jeg fortryder intet af det jeg gjorde, for alt skete i Barcas interesse. Man kan kun fortryde noget man har det dårligt med. Jeg forsøger altid at gøre det bedste for Barca. Nogle gange rammer jeg plet, andre gange tager jeg fejl. Sådan er livet' siger han videre.

Laporta bliver spurgt, om trænerskiftet burde være sket tidligere. 'Hvis vi havde taget beslutningen før, da sidste sæson var slut, ville det så have ændret noget? Det ved jeg ikke. Det er en svær analyse, for vi har haft et transfervindue i vinter, hvor vi har hentet spillere der gør en forskel. Dem havde vi ikke før. Alt er en proces. Hvis jeg havde gjort det før, var det måske gået bedre, men det er jeg ikke sikker på' afslutter han.

.:FORSIDE:.