Laporta: 'Superligaen er en nødvendighed'

FCBARCELONA.DK - 22.04.21


Barca-præsident Joan Laporta udtalte sig torsdag for første gang om det indtil videre kollapese European Super League. Catalaneren betegnede projektet som en nødvendighed, men slog fast, at medlemmerne bestemmer på Camp Nou.

Det var i et interview med catalanske TV3, at Joan Laporta torsdag eftermiddag for første gang udtalte sig om den nye Superliga, som har skabt en enorm polemik de seneste dage. Barca har som bekendt ikke meldt noget ud officielt, efter at 9 ud af 12 klubber har trukket sig. Torsdag kom Laporta så med en udmelding.

'Lige nu er vi i en afventende position. Den nye turnering er en nødvendighed, men i sidste ende har vores medlemmer det sidste ord. De store klubber bidrager med rigtig mange penge og man bør respektere den økonomiske fordeling' sagde Laporta, som dermed på ingen måde lukker døren for en ny turnering - tværtimod.

'Det bør være en attraktiv turnering, som selvfølgelig skal være baseret på de sportslige præstationer. Vi er tilhængere og fortalere for de nuværende turneringer, og vi er åbne overfor en dialog med UEFA. Men vi har brug for flere ressourcer for at gøre sporten attraktiv. Jeg tror, at de forskellige parter vil forstå hinanden' fortsatte han.

'Det er rigtigt, at nogle klubber har følt sig presset, men forslaget er stadig aktuelt. De store klubber foretager nogle meget store investinger i denne sport samtidig med, at lønningerne er tårnhøje. Disse aspekter bør man have med i overvejelserne sammen med, at de sportslige præstationer selvfølgelig også skal vægte højt' sagde Laporta til slut.

Dermed har Joan Laporta altså ikke droppet ideen om en ny turnering, hvor forholdene for klubberne er bedre end de er i dag hos UEFA. Barca-præsidenten slår dog også fast, at det i Barcelona er klubbens medlemmer, som ene og alene har magten og bestemmer.


.:FORSIDE:.