La Masia fylder 40 år

FCBARCELONA.DK - 20.10.19

Den 20. oktober 1979, for præcis 40 år siden, åbnede La Masia for første gang dørene for en gruppe unge og håbefulde talenter. Siden da er adskillige Barca-legender blevet udklækket på den historie fodboldskole, som i dag bliver fejret.

Et af Barcas absolut største kendetegn er utvivlsomt det historiske La Masia, hvor den catalanske storklub gennem flere årtier har huset unge og talentfulde drenge med en fælles drøm - nemlig at slå igennem som professionel fodboldspiller i Barca. Drengene boede på La Masia, som lå lige ved siden af Camp Nou, og her fik de deres almindelig skoleundervisning samtidig med, at der hver dag var fodbold på skoleskemaet.

Blandt de første drenge til at blive indkvarteret på La Masia var blandt andre Guillermo Amor, som senere blev en del af det historiske Dream Team og som i dag stadigvæk er ansat i klubben i den sportslige ledelse. Efterfølgende er der blevet født adskillige store stjerner på La Masia og her kan nævnes spillere som Tito Vilanova, Guardiola, Puyol, Xavi, Iniesta, Busquets, Piqué, Valdés, Fábregas og sidst men ikke mindst verdens bedste fodboldspiller nogensinde, Lionel Messi.

I 2011 blev det gamle La Masia, der som bekendt lå lige ved siden af Camp Nou, erstattet af helt nye og moderne faciliteter på det nye træningsanslæg, Ciutat Esportiva Joan Gamper. Her har man samtidig udvidet aktiviteterne, så det nu ikke kun er fodboldtalenter, som bor på skolen, men også talenter indenfor håndbold, basketball, hockey og indendørs fodbold.

Den gamle La Masia-bygning kan stadigvæk ses den dag i dag, når man går op mod Camp Nou på vejen Av. de Joan XXIII.

.:FORSIDE:.