Koeman runder sine første 100 dage som Barca-træner

FCBARCELONA.DK - 28.11.20

© Getty Images

I går var det præcist 100 dage siden at Ronald Koeman tiltrådte som ny træner for FC Barcelona og det er et godt tidspunkt at gøre den første status over hollænderens indsats indtil nu i den catalanske klub.

Efter et mislykkes og kort ophold for Quique Setién, valgte den daværende præsident Josep Maria Bartomeu at ansætte Ronald Koeman som ny træner. Koeman var landstræner for Holland, men havde en klausul i sin kontrakt om, at han kunne skifte til Barca, hvis tilbudet kom.

Koeman kom til på et meget kaotisk tidspunkt, hvor Messi havde besluttet sig for at stoppe i Barca. Samtidig ønskede klubben at skille sig af med Luis Suárez mod hans vilje. Dertil kom coronakrisen, så det var ingen let start for Koeman.

En af hans første opgave var at tale med Messi og her 100 dage senere ser det ud til, at forholdet mellem de to er respektfuldt og professionelt, uden at være hjerteligt. Koeman mødes med Messi hver uge i argentinerens rolle af anfører for at drøfte stort og småt, så her har hollænderen tydeligvis en klar strategi - Messi skal føle sig betydningsfuld og have indflydelse på de beslutninger der tages.

Koeman har samtidig vist hvem der bestemmer. Han har skruet op for intensiteten ved træningen og holder sig ikke tilbage for at sige sin mening. Det er hollænderen der er lederen og det ser ud til, at spillerne accepterer situationen, selvom det er meget anderledes end under Quique Setién, der havde en mere blød lederstil.

Koeman satte også straks sit præg på spillet, for han foretrækker en 4-2-3-1 formation, med to defensive midtbanespillere foran forsvaret. Her venter man stadig på det endelige gennembrud, for spillet har i lange periode ikke fungeret som Koeman kunne ønske det.

Det ser man også på resultaterne i ligaen, hvor holdet ligger på en skuffende 13. plads med kun 11 point. Med til historien hører, at holdet har spillet en eller to kampe færre end mange konkurrenter, men det ændrer ikke på, at det er klubbens dårligste ligastart i 29 år.

Helt modsat er det gået i Champions League, hvor holdet har hentet fire sejre ud af fire mulige og allerede har kvalificeret sig til 1/8 finalerne. Her har især sejren ude over Juventus skabt respekt.

I sine første 100 dage har Koeman i stor stil valgt at satse på de unge spillere og give dem chancen. Derfor er navne som Araujo, Dest, Pedri, Trincao, Fati nu kendte hos de fleste fodboldfans.

Det er ingen hemmelighed at Koeman ikke finder sine arbejdsvilkår optimale. Havde det stået til ham, havde klubben hentet Eric García og Memphis Depay inden sæsonen, men den økonomiske situation forhindrede det, hvilket Koeman ved flere lejligheder har udtrykt forståelse for.

Koemans første 100 dage som Barca-træner har således budt på lidt af hvert, men mest udfordringer. Der er masser af ting der skal findes løsninger på, hvis ikke sæsonen skal slutte som den forgående uden titler.

.:FORSIDE:.