Koeman risikerer straf for sin kritik af dommeren

FCBARCELONA.DK - 25.10.20

© Getty Images

Ronald Koeman var tydeligvis meget lidt imponeret over dommeren i El Clásico i går og hans udtalelser efter kampen risikerer nu at koste ham en straf, der kan løbe op i flere kampes karantæne.

De disciplinære regler forbyder trænere og spillere at kritisere en dommer efter en kamp, men i går kunne Koeman ikke holde sin vrede tilbage, da El Clásico var slut.

'Da kampen blev fløjtet af spurgte jeg dommeren, om han en dag vil forklare mig hvordan VAR virker her i Spanien. Hvorfor er det, at VAR kun skrider ind i hændelser som går mod Barca? I de fem første runder har der ikke været ikke skredet ind til vores fordel' sagde han blandt andet.

Senere har spansk tv fundet et klip, hvor man både ser og hører præcist hvad Koeman sagde til dommeren efter kampen. 'Hvorfor? Hvorfor? Fortæl mig det. Du har set billederne fra sidste uge mod Getafe med to aktioner. VAR går kun imod os' kom det fra den frustrerede Barca-træner.

Der er næppe tvivl om, at fodboldforbundet RFEF's disciplinærkomité vil diskutere Koemans udtalelser og finder de dem i strid med reglerne, kan der komme en straf der går lige fra en bøde på 601 euro til 12 kampes karantæne. Det er både hvad der blev sagt direkte til dommeren og udtalelsen efterfølgende, Koeman kan blive straffet for.

Kommer der en straf bliver den dog næppe i den hårde ende, for Koeman var ikke personlig i sin kritik overfor dommeren. Hollænderen holdt kritikken på et mere generelt niveau, selvom det tydeligt skinnede igennem, at han var meget utilfreds med præstationen af dommer Martínez Munuera.

.:FORSIDE:.