Koeman: 'Altid trænerens ansvar når man ikke vinder'

FCBARCELONA.DK - 26.02.21

© FC Barcelona

Ronald Koeman har holdt pressemøde op til kampen i morgen mod Sevilla og det blev uventet dramatisk, da han måtte forlade lokalet med næseblod. Inden da nåede han at svare på en række aktuelle spørgsmål.

Her er hvad Koeman kommenterede:

Den dårlige første halvleg mod Elche:
'Vi har talt om det og analyseret det individuelt med spillerne, men ikke alle kampe kan være perfekte. Der vil være op- og nedture i kampene'.

Afhængigheden af Messi
'Leo Messi har scoret 18 mål, det samme antal som de øvrige angribere til sammen. Han har også brug for hjælp og man kan ikke altid kræve mere af de bedste eller de ældste. Ansvaret skal fordeles på hele holdet, ikke bare de mest erfarne'.

Koemans fremtid hvis der ikke kommer titler:
'Når man er træner for Barca følger der et stort pres med. Hvis man ikke vinder, er det altid trænerens skyld. Det accepterer jeg og tager på mig. Der er god tid til at tale om fremtiden, men jeg er optimist og tror vi vinder i morgen'.

Præsidentvalget i næste uge:
'Jeg stemmer ikke selv, for det bør jeg ikke gøre. Kandidaterne er ude med historier hver dag om hvad de mener er bedst for klubben. Jeg må vente og det er medlemmerne der skal beslutte'.

En den kommende uge afgørende for sæsonen?
'Det er jeg ikke enig i. Der er pres på alle hold, ikke kun på os. Når man er træner for Barca, er pres på i alle kampe'.

Ronald Araujo er meldt klar igen:
'Araujo har gjort det godt i denne sæson. Han er en ung forsvarsspiler, der har vist sine kvaliteter og sin fysik. Det er vigtigt at have stærke og hurtige folk. Han skal forbedre sit spil med bolden, men han tilfører os meget'.

Starter Araujo inde mod Sevilla i morgen?
'Alle er der udtaget har mulighed for at spille. Vi får se i morgen'.

To kampe i træk mod Sevilla:
'Det er to forskellige kampe. I morgen er det ligaen og på onsdag Copa del Rey. Vi skal forsøge at vinde dem begge. Vi skal forsøge at fortsætte vores stime i liagen, med at hente point og presse holdene i toppen'.

Herefter begyndte Koemans næse at bløde og han måtte i hast forlade presselokalet.

.:FORSIDE:.