Koeman har Barca-klausul i landsholdskontrakt

FCBARCELONA.DK - 21.10.19

© Getty Images

Den tidligere Barca-spiller og nuværende landstræner for Holland, Ronald Koeman, er adskillige gange blev sat i forbindelse med et trænerjob på Camp Nou. Søndag bekræftede det hollandske fodboldforbund, at Koeman har en Barca-klausul i kontrakten.

Koeman blev første gang sat i forbindelse med en job som cheftræner i Barca for lidt over to år siden, hvor valget dog faldt på Ernesto Valverde. Efterfølgende er hollænderen gentagende gange blev nævnt som en mulig afløser for Valverde, som ikke har opnået den store popularitet i det catalanske.

Søndag blev der sat yderligere gang i spekulationerne om et fremtidigt trænerjob i Barca til Ronald Koeman, da sportsdirektøren for det hollandske fodboldforbund, Nico-Jan Hoogma, bekræftede, at den tidligere forsvarsspiller har en klausul i sin kontrakt, som gør, at han kan skifte til Barca. Hoogma slog også fast, at Koeman ønsker at være Barca-træner i fremtiden.

'Ronald Koeman har en klausul i sin kontrakt, som betyder, at han kan forlade sin stilling efter EM i 2020, hvis Barca vil hente ham. Barca vil dog i så fald skulle betale for at købe ham fri' sagde sportsdirektøren.

'Koeman har altid givet klart udtryk for, at han vil være træner for Barca en dag i fremtiden. Nu må vi se hvad der sker' sagde Nico-Jan Hoogma til slut.

Ernesto Valverde er som bekendt på kontrakt i Barca frem til netop 2020, men i aftalen er der mulighed for at forlænge aftalen med yderligere et år frem til 2021. Ronald Koeman er på kontrakt med det hollandske landshold indtil 2022.

.:FORSIDE:.