Koeman: 'Har aldrig før oplevet otte udekampe i træk'

FCBARCELONA.DK - 23.01.21Ronald Koeman har holdt pressemøde op til kampen i morgen eftermiddag mod Elche. Her talte han blandt andet om holdets mange udekampe i januar, de mange brændte straffespark og meget mere.

'Vi ved at vi har en presset kalender og mange kampe og vi har netop haft tre kampe i træk med forlænget spilletid. Der har været mange rejser, hvor vi er kommet sent hjem, men heldigvis spiller vi i morgen om eftermiddagen. Vi skal stille med et hold der er skarpt og mentalt stærke, for at kunne vinde kampen' indledte han om søndagens udekamp.

Her er hvad Koeman ellers udtalte:

Januar byder på otte udekampe i træk:
'Det har jeg aldrig oplevet før. Det er brutalt og et vildt antal. Otte udekampe i træk er bindegalt og jeg ved ikke hvorfor det er sådan. Vi har gjort det godt i januar, når vi ser bort fra resultatet i supercuppen, for de øvrige kampe har vi vundet. Holdet har vist, at det er stærkt'.

Træthed og skader i truppen:
 'Det er vigtigt, at nogle spillere vender tilbage, for holdet har brug for friske spillere. Det ser ud til, at Sergi Roberto snart kan være med igen, for i dag trænede han med truppen for første gang. Hvis en spiller er træt, må der ske ændringer. Vi må håbe på, at der ikke kommer flere skader'.

Er der behov for forstærkninger?
'I kender min holdning. Vi mangler folk, men det hele afhænger af klubbens økonomiske situation. Det er ikke mig der besluttter. Jeg holdt møde med ledelsen og præsidentkandidaterne og vi var ikke særligt uenige, men det er økonomien der bestemmer'.

De mange brændte straffespark:
'Vi har brændt for mange straffespark. Vi ved at Messi er nummer et, men hvis han ikke er med, har vi brug for andre til at sparke. Vi har trænet straffespark de seneste dage, for det er noget vi kan forbedre. Vi må gøre noget, for det er ikke acceptabelt'.

Hvem sparker et eventuelt straffespark mod Elche?
'Det taler vi om i morgen op til kampen. Vi peger på to spillere, men i sidste ende er det altid op til vores anfører'.

Koemans kritik af holdet efter kampen mod Cornellá:
'Jeg vil ikke lyve. Jeg mener det jeg ser i kampene. Hvis jeg siger positive ting, skriver I (pressen, red.) ikke om det. Der stilles krav når man spiller for Barca og man kan kritisere på en respektfuldt måde. Nogle trænere siger altid, at deres hold gjorde det godt. Det gør jeg ikke'.

Burde man forvente mere af Griezmann?
'Vi skal ikke lægge mere pres på ham, for han kæmper altid for holdet. Han har spillet godt i de seneste kampe og scorede to mål i Supercup finalen. Der er også andre spillere der skal score, ikke bare Griezmann. Vi har Dembélé, Trincao, Braithwaite. Alle skal træde et skridt frem'.

Er Junior Firpo på vej væk?
'Det er op til ham selv. Han har udfyldt sin rolle og fået sine minutter, men alle unge spillere må overveje, hvad de vil. Vi kan ikke sende alle vores spillere væk, for vi har brug for dem til de kampe der venter'.

Sergiño Dest er med i truppen:
'Sergiño har spillet mange kampe og det er hans første sæson her. Han var skadet, men nu ser det ud til, at han er klar igen. Vi må se om han starter inde i morgen'.

.:FORSIDE:.