Koeman: 'Det er nu vi skal reagere i ligaen'

FCBARCELONA.DK - 28.11.20

© FC Barcelona

Ronald Koeman har holdt pressemøde op til kampen i morgen mod Osasuna på Camp Nou. Her fremhævede han vigtigheden af, at holdet gør det godt i årets sidste kampe efter den skuffende start i ligaen.

'Vi har brug for de tre point. Der venter os en svær kamp, for Osasuna kommer for at forsvare sig godt. Vi skal kunne skabe chance og score. Vi skal spille syv kampe inden nytår og fem af dem er på hjemmebane, så det er nu vi skal reagere' indledte han.

Her er hvad Koeman ellers kommenterede:

Maradonas død:
'Jeg spillede en gang i mod ham mod Sevilla. Jeg kan huske, at han kom sent til opvarmningen og jeg fokuserede næsten mere på at kigge på ham, end min egen opvarmning. Det er sørgeligt at han har forladt os som 60-årig. Jeg ønsker hans familie det bedste'.

Forskel på indsatsen i ligaen og Champions League:
'Det er svært at forklare. Nogle gange lykkes tingene bedre i kampene. I ligaen har vi haft det svært fordi holdene lukker mere af i forsvaret, mens det er mere åbent i Champions League. Jeg mener ikke vi har fortjent at smide så mange point i ligaen. I Champions League gav sejren over Juventus os mere selvtillid og det betød, at vi var mere rolige i de øvrige kampe'.

Indtrykket af de første 100 dage som Barca-træner:
'Jeg vil ikke give mig selv karakterer. Jeg kom til klubben på et svært tidspunkt og de første 100 dage har jeg oplevet roligere i andre klubber, men jeg er meget glad for at være her. Jeg lægger al min energi i holdet'.

Hvorfor stod Messi og De Jong over mod Dynamo Kiev:
'De har fået en god pause, for de havde spillet næsten det hele og derudover på deres landshold. Vi lod dem blive hjemme for at undgå fysiske problemer. I morgen er de forhåbentlig friske, for det har vi brug for'.

Reservernes indsats mod Dynamo Kiev:
'Det bedste for en træner er at se den indsats som vi så mod Dynamo forleden, hvor vi holdt et godt tempo. Covid har stor indflydelse på skader og vi har brug for flere spillere og skal samtidig være heldige. Det var vi ikke med Ansu og Piqué og vi håber ikke der kommer flere skader af denne art'.

Aftalen om lønnedgang:
'Jeg sagde til hr. Tusquets, at hvis jeg kunne hjælpe klubben på nogen måde, så ville jeg gøre det. Klubben har lavet en aftale med spillerne og vi er i periode, hvor vi skal tænke på hvad der er bedst for klubben'.

.:FORSIDE:.