Kluivert: 'Ansu Fati holder fødderne på jorden'

Rune Stentoft Arlbjørn - 15.11.19

© Getty Images

Patrick Kluivert blev tilbage i sommeren hentet tilbage til Barca, hvor han denne gang fik ansvaret for klubbens ungdomsafdeling. Derfor blev han i et nyligt interview spurgt ind til den nu 17-årige Ansu Fati og hans arbejdsopgaver i Barca.

For de unge talenter i La Masia er den helt store drøm at spille for førsteholdet. I denne sæson har Carles Perez og Ansu Fati vist det er muligt, hvor særligt sidstnævnte springer i øjnene ved at endda at have sprunget B-holdet over. Alligevel mener Kluivert at den nykårede spanier formår at holde fødderne på jorden.

'Det er godt at de begge to har fået minutter på førsteholdet og har bevist at de kan være med der. Heldigvis har Ansu Fati klare kvaliteter og han formår at holde fødderne på jorden. Jeg har talt med ham en del gange og han er meget klar over den situation han befinder sig i' lød det klart fra Kluivert.

Kluivert har hovedansvaret for La Masia, så hollænderen lægger tydeligvis vægt på at fastholde de værdier i klubben som Johan Cruyff skabte. 'Det er  vigtigt at respektere den filosofi som Cruyff grundlagde og fortsætte med de værdier som klubben står for. Dem er jeg her for at beskytte, da det er vigtigt for klubben at bruge deres egne ungdomsspillere på førsteholdet' kom det også fra Kluivert.

Indtil videre har der været meget stille om Kluiverts arbejde med La Masia. Det eneste fremtrædende har angiveligt indtil nu været kontroverser med Victor Valdés, som i sidste ende skulle have kostet den tidligere målmand jobbet som træner for Juvenil A.

.:FORSIDE:.