Karantæne til Raiola komplicerer De Ligt handel

FCBARCELONA.DK - 12.05.19

© Getty Images

FIFA har idømt den kontroversielle fodboldagent Mino Raiola karantæne i tre måneder og da han repræsenterer Matthijs de Ligt, bliver det ikke nemmere for Barca at hente det hollandske stortalent.

Raiola må ikke medvirke i spillerhandler før den 9. august. Det har FIFA besluttet i en sag der tager sig udspring i Italien. Afgørelsen kommer på et skidt tidspunkt for Raiola og hans spillere, der ud over De Ligt også tæller store profiler som Pogba og Balotelli.

Barca har længe været på jagt efter Matthjis de Ligt og et skifte synes sandsynligt, uden at der dog er faldet noget afgørende på plads. Med Raiola ude af billede de næste tre måneder, er såvel Barca som De Ligt fanget i en svær situation.

Der spekuleres i, at det er Raiolas krav om en tårnhøj provision der gør, at De Ligts skifte trækker ud. Rygter nævner et krav på 20% af en handel, hvor en agent oftest modtager mellem 5 og 10%. Det niveau vil hverken Ajax eller Barca være med til at finansiere.

Løsningen ligger hos den unge De Ligt selv og hans rådgivere, for spilleren kan ikke være tjent med, at hans agent ikke kan repræsentere ham i det måske vigtigste skifte i karrieren. Spørgsmålet er om hollænderen kan vælge at gennemføre skiftet uden sin agent.

.:FORSIDE:.