Kan Laporta skabe et vinderhold uden penge?

FCBARCELONA.DK - 20.07.21


Barca er en klub hvor succes udelukkende måles i trofæer. Efter et par lunkne sæsoner er målet at vinde noget stort denne sæson, men spørgsmålet er om det reelt er muligt for præsident Laporta at skabe et vinderhold.

Forrige sæson sluttede helt uden titler, mens man i sidste sæson vandt Copa del Rey. Set med Barca-briller er det skuffende resultater, der slet ikke passer til klubbens selvforståelse som et af verdens bedste fodboldhold.

Derfor er målet denne sæson at blande sig i kampen om både mesterskab og Champions League. Det har præsident Laporta slået fast flere gange siden han blev valgt i marts og Koeman bekræftede forleden, at holdet er forpligtet til at vinde noget stort.

Det er dog samtidig en kendsgerning, at økonomien forhindrer Laporta i at tage væsentlige beslutninger. Barca har ingen penge til køb og lønningerne skal væsentligt ned, for at kunne overholde de økonomiske fairplayregler.

Barca har allerede forstærket sig fint med de transferfrie Agüero, García og Depay, samt med Emersom der kostede 9 mio. euro. Koeman har dog stadig ønske om i hvert fald tre forstærkninger mere, men om der er penge til det, er meget tvivlsomt.

Lige nu handler det om at sælge eller udleje spillere for at nedbringe lønningerne, så man kan forlænge med Messi, mens flere forstærkninger ser ud til at komme i anden række. Den eneste måde at skabe plads i økonomien på er, at få afsat løntunge spillere som Coutinho, Pjanic, Umtiti og måske Griezmann. Det ligner dog ingen nem opgave og dagene går.

Der mangler stadig mere end en måned af sommerens transfervindue, men præsident Joan Laporta og hans sportslige ledelse er under pres, for der er rigtig mange åbenstående emner der skal findes løsninger på.

Næsten uanset hvad der sker, vil de økonomiske problemer lægge en dæmper på Laportas muligheder og det skaber tvivl om han reelt er i stand til at skabe det vinderhold, der hele tiden har været målet.

.:FORSIDE:.