Kan Barca vende skuden trods uro i klubben?

FCBARCELONA.DK - 22.10.20

Artiklen indeholder sponsoreret indhold

Uroen ulmede i løbet af sommeren i FC Barcelona. Efter en skuffende sæson uden trofæer fik flere bestyrelsesmedlemmer sparket i sommermånederne, hvor også klubbens måske største spiller nogensinde, Lionel Messi, ytrede sit ønske om at søge nye græsgange. Den argentinske troldmand endte dog med at blive i klubben, og nu skal skuden vendes. Men hvordan skal det ske?

De unge spilleres rolle
Der har været en stor udrensning af truppen i løbet af sommertransfervinduet. Ud er gået blandt andre Luis Suarez, Ivan Rakitic og Arturo Vidal, mens klubben ikke har hentet store verdensstjerner til. Derimod er det unge spillere som eksempelvis 19-årige Sergino Dest fra Ajax Amsterdam og 17-årige Pedri fra Las Palmas, der er blevet præsenteret på Camp Nou i løbet af sommerpausen.

Har du tiltro til de unge spillere, kan du med fordel tilegne dig dansk bonuskoder, når du skal ind og spille på en sejr til catalanerne.

Meget tyder på, at denne sæson kommer til at byde på et hav af unge spillere i Barcelona-trøjen. Og det kan også være en god idé. Rygterne går nemlig på, at klubben ikke har tonsvis af penge at købe ind for i øjeblikket. Derfor skal holdet nu bygges op omkring unge spillere, som kan være klar til at tage over, når eksempelvis Lionel Messi og Gerard Pique nærmer sig pensionsalderen.

Ansvaret skal fordeles ud på flere
Selvom Lionel Messi er en af verdens bedste spillere, er det på tide, at ansvaret bliver fordelt ud over flere spillere, hvis klubben skal nå til tops i denne sæson. I holdets første kamp i La Liga i år har det også tydet på, at flere spillere er klar til at tage ansvar. Kæmpetalentet, Ansu Fati, har især vist sig målfarlig, og det bliver interessant at se, om han er klar til at hjælpe til med de mål, der kommer til at mangle fra Luis Suarez’ fod. 

Også på midtbanen er det tid til forandring. Sergio Busquets har været en af klubbens bedste spillere i et årti, men denne sæson er Frenkie de Jongs chance for sit store gennembrud i Spanien. Hollænderen synes at være den oplagte aftager til 6’er-rollen i Barcelona.

Ronald Koeman skal vise sit værd
Barcelona har også skiftet træner denne sommer. Ind er kommet hollandske Ronald Koeman, som er tidligere storspiller i klubben. Det er op til klubbens nye træner at finde frem til en vinderformular, der fungerer. Han behøver ikke nødvendigvis at kopiere tidligere succestrænere såsom Josep Guardiola eller Frank Rijkaard.

Han bør derimod se på, hvad der har fungeret og ikke fungeret i klubben de seneste år og finde frem til, hvordan han får mest muligt ud af det nuværende spillermateriale.

.:FORSIDE:.