Tidligt kamptidspunk er ikke et problem for Barca

FCBARCELONA.DK - 19.10.19

© Getty Images

Kl. 13.00 i dag møder Barca Eibar på Ipurua og det har været diskuteret, om det er skidt at spille så tidligt på dagen. Statistikken viser dog, at Barca tidligere har gjort det glimrende i tidlige kampe.

Det sker sjældent at Barca spiller midt på dagen, men det sker i dag, når holdet gæster Eibar kl. 13.00. Optakten til kampen har været usædvanlig fordi holdet allerede rejste til Baskerlandet torsdag på grund af urolighederne i Catalonien.

Bortset fra det har der været diskussion om det er en ulempe at skulle spille tidligt på dagen, når spillerne er vant til en rytme med en stille start på dagen og kamp om aften.

Spillerne er nødsaget til at forberede sig på en anden måde, når der spilles så tidligt, specielt når det gælder at spise. Her har aftensmaden dagen inden kampen større betydning end normalt, ligesom spillerne ikke må indtage en for tung morgenmad på kampdagen.

Ved en aftenkamp kan spillerne stå sent op og spise sent morgenmad, men det er ikke muligt når der spilles kl. 13.00. Her er der afgang et par timer før kampstart og derfor starter dagen tidligere.

Det er dog ikke noget der ser ud til at give Barcas spillere problemer. De har spillet enten kl. 12 eller 13 otte gange tidligere siden 2012 og de har endnu ikke prøvet at tabe. Seks af kampene er vundet og to er endt uafgjort. Fem af har været på udebane og her er fire vundet.

Fire af de otte kampe er spillet kl. 13.00 og i samtlige har både Messi og Suárez scoret, hvilket de helt sikkert håber at kunne gentage i dagens kamp.

Barca-spillerne kan derfor ikke bruge kamptidspunktet som undskyldning, hvis det skulle glippe med at hente de tre point i dagens kamp.

.:FORSIDE:.