fbpx
Annonce

Jordi Albas vej til toppen gik via Cornellá

FCBARCELONA.DK - 21.01.21

© Getty Images
// Cornellà

Jordi Alba har en årrække været indiskutabel på Barcas mandskab, men inden han nåede så langt, var han en omvej forbi Cornellá, som Barca møder i aften i pokalturneringen Copa del Rey.

Alba har nok trukket lidt på smilebåndet, da der i sidste uge blev trukket lod til Copa del Rey, for her blev Barca parret med Cornellá, en forstad til Barcelona. Alba har nemlig været to sæsoner i netop denne klub.

Jordi Alba kom til Barcas berømte og succesfulde La Masia i 1998 som 9-årig. Her var han i syv sæsoner, men da han nåede til ynglingeholdet, slog han ikke til. Det betød et skifte til den lille naboklub Cornellá. hvor han spillede to sæsoner på deres ynglingehold.

Her gjorde han det så godt, at Valencia hentede ham til sit B-hold og senere fulgte tre sæsoner på klubbens førstehold, fra 2009 til 2012, hvor den gode udvikling fortsatte. I alt 74 kampe blev han noteret for hos valencianerne.

Det fik Barca til at hente Alba hjem i 2012 for 14 mio. euro og siden har catalaneren triumferet med Barca i klubbens nok mest succesfulde periode, med et hav af titler.

Historien er et udemærket eksempel på, at selvom man ikke når hele vejen i La Masia, er vejen til Barcas førstehold ikke lukket for evigt. Et andet eksempel på det er Gerard Piqué, der som 16-årig skiftede til Manchester United, for at vende tilbage få år senere.

Meget tyder dog på, at Jordi Alba ikke får spilletid mod sin tidligere klub i aften, for det forventes at Koeman vil spare en lang række af sine stamspillere, blandt dem netop Alba.

.:FORSIDE:.