Alba havde en imponerende statistik imod Costa Rica

Simon Arun Vrábel - 25.11.22

// Jordi Alba

Selvom Jordi Alba spiller en noget sekundær rolle i Barca, var catalaneren en af Spaniens allerbedste spillere i kampen mod Costa Rica, hvilket nu underbygges af en imponerende statistik fra kampen.

Den 33-årige catalanske Jordi Alba spillede i landskampen imod Costa Rica noget nær perfekt og især i første halvleg, var den rutinerede venstreback flere gange afgørende. Den flotte kamp bakkes nu op af en endnu flottere statistik.

Jordi Alba spillede en fantastisk kamp da Spanien mildest talt smadrede Costa Rica og de spektakulære statistikker fra åbningskampen har da også fanget pressens opmærksomhed. Alba startede kampen som venstreback, hvilket bekræfter, at han er Luis Enriques førstevalg på den position. Det i sig selv er en interessant observation, da hans direkte konkurrent på landsholdet, Alejandro Balde, er foretrukket hos Xavi, men her har landstræneren valgt anderledes.

FCBSHOP art

At landstræneren valgte Jordi Alba skulle vise sig at være en yderst god beslutning. Barca-spilleren rørte nemlig bolden 125 gange i de 64 minutter, han spillede, og 100 af hans afleveringer fandt en medspiller, hvilket giver ham en succesrate på 93,5%. Én af hans afleveringer ramte endda Marco Asensio som scorede til 2-0 efter godt spil af venstrebacken og dermed kunne han notere sig for kampens første assist.

Blot 10 minutter senere fremtvang Alba et straffespark efter en par flotte driblinger inden i modstanderens felt og det omsatte Ferran Torres efterfølgende til Spaniens tredje mål. Endnu en flot og opsigtsvækkende bedrift at se en venstreback drible inde i modstanderens felt.

Derudover vandt Jordi Alba samtlige fem dueller som han var involveret i og den flotte kamp blev da også bemærket af Luis Enrique, som efterfølgende udtalte sig til de spanske medier. Her citere avisen Mundo Deportivo landstræneren for at sige, at han tog Jordi Alba ud efter 64 minutter fordi han have spillet fænomenalt og fortjente at blive klappet fra banen.

Jordi Alba og Spanien spiller næste gang lørdag aften imod Tyskland og vinder de den kamp, er spanierne så godt videre fra gruppespillet, som også består af Japan og Costa Rica.