Ivan Rakitic befinder sig i en svær situation

FCBARCELONA.DK - 04.06.20

© Getty Images

Meget tyder efterhånden på, at Ivan Rakitic har blikket fast rettet mod en tilbagevenden til Sevilla allerede til sommer, men andalusierne kræver at han kommer på en fri transfer og det gør det svært for ham.

Rakitic vil til Sevilla og Sevilla vil have Rakitic, men andalusierne har ikke pengene til at betale de 15-20 mio. euro, som Barca angiveligt forventer at kunne indkassere fra et salg af kroaten til en anden klub.

Ivan Rakitic skulle være klar til en væsentlig lønnedgang hos Sevilla, men det hjælper ham ikke meget, hvis Barca ikke vil slippe ham på fri transfer. Hans kontrakt udløber om et år og derfor er det sidste mulighed for Barca, hvis de skal inkassere penge fra et salg af kroaten.

Barca kan dog ikke sælge Rakitic uden hans accept. Alternativet er derfor, at han bliver i klubben en sæson mere, for så at rejse gratis. Her må han dog nok indstille sig på en sæson uden meget spilletid og det vil helt sikkert være en svær pille at sluge for den ambitiøse spiller.

Situationen synes noget fastlåst, både for Barca og Rakitic. Avisen El Mundo Deportivo fortæller, at Rakitic vil forsøge at overbevise Barca om, at de skal lade ham rejse på fri transfer til sommer. Argumentet skulle være, at de dermed kan spare hans løn på små 8 mio. euro.

En lejeaftale ligner ikke nogen løsningsmulighed, for Sevilla vil ikke kunne betale den løn som Rakitic har i Barca, så andalusierne må håbe på, at det lykkes for spilleren at overbevise Barca.

Spørgsmålet er så hvordan Barca vil stille sig. Umiddelbart står de i en svag forhandlingsposition, hvis Rakitic afviser alle andre klubber end Sevilla, for hvorfor skal de holde på en spiller der vil væk og som ikke forventes at få den store rolle.

El Mundo Deportivo skriver videre, at Sevilla samtidig er meget tålmodige. De vil ikke forcere noget, men lade tiden gå, så Barca i slutningen af det kommende transfervindue ikke ser andre muligheder end at lade kroaten rejse.

Det er således en særdeles svær situation for Rakitic, for det er reelt op til ham og hans repræsentanter at få skiftet til at lykkes. Barca vil næppe være konstruktive og Sevilla vil ikke betale.

.:FORSIDE:.