fbpx
Annonce

Iniesta: 'Der kommer ikke en ny Iniesta'

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 04.11.19

© Getty Images
// Andrés Iniesta

Andrés Iniesta deltog forleden i et dybdegående interview med Marca. Her faldt snakken blandt andet på Barcas nuværende situation, deres chancer for at opnå succes samt hans tanker om en fremtidig trænerkarriere.

Vi bringer her et uddrag af interviewet.

Barcelonas nuværende situation:
'De (Barca, red.) befinder sig i en god position. De skiller sig ud fra resten af holdene. Spilfilosofien vil altid ligge implicit, men nogle gange går det bedre eller værre. Det vigtigste er, at Barcelona altid vil have det samme grundkoncept'.

Frenkie de Jong og Arthur:
'De er begge exceptionelle spillere, som påtager sig en stor del af arbejdet på banen. De styrer tempoet, fordeler bolden og kontrollerer situationen'.

Hvorvidt Iniesta ville skille sig af med Rakitic:
'Nej. Jeg mener, at han er en dygtig spiller, og alt det han har bidraget med har været storslået. Han har ikke haft en fremtrædende rolle i denne sæson, men det betyder ikke, at han ikke er en fantastisk spiller'.

Iniestas tanker om at blive træner:
'Jeg er endnu ikke gået i dybden med det, men jeg kan fortælle dig, at jeg godt kunne tænke mig at blive træner. Men for nu tænker jeg kun på at spille fodbold. Jeg har lært meget i min karriere fra en masse forskellige trænere. Fodbold ændrer sig hele tiden, og du må derfor tilpasse dig til udviklingen. Alle mine trænere havde den samme grundfilosofi. De ønskede at dominere, spille bolden frem nede fra de bagerste rækker og være modstanderen overlegen. Jeg har i sinde at gøre det samme'.

Xavi som mulig erstatning for Ernesto Valverde:
'Man ved aldrig, hvad der sker. Der har været eksempler på trænere, som gjorde det godt uden erfaring. Men jeg ved ikke, hvad Xavi har i tankerne. Det får vi at se'.

Hvem bliver fremtidens nye Iniesta?
Der kommer ikke en ny Iniesta, præcis ligesom der ikke kommer en ny udgave af nogen som helst. Mine idoler var Guardiola og Laudrup, men jeg udviklede mig ikke til en ny udgave af dem. Jeg blev til min egen. Spillere med sådanne kvaliteter skriver historie, men vi er alle forskellige'.

Iniestas forudsigelser om holdets chancer i denne sæson:
'Jeg ville elske at se Barca vinde endnu en 'The Treble', men der er mange hold om buddet i alle turneringer. Sidste år så vi de engelske hold dominere i Europa, og de gør det rigtig godt i denne sæson også. Så har du hold som Bayern München, PSG, Juventus ... Der er så mange kandidater. Men jeg håber på en ny 'The Treble' til Barcelona'.

.:FORSIDE:.