Indsatsen fra Samuel Umtiti skaber optimisme

FCBARCELONA.DK - 12.01.21

© Getty Images

Samuel Umtiti blev hovedkulds kastet ind i kampen mod Granada, efter at Araujo var blevet skadet under opvarmningen. Den opgave løste franskmanden nærmest perfekt og det skaber optimisme i den catalanske lejr.

Det er meget længe siden man har set Samuel Umtiti toppræstere og det har gjort ham til en perifær spiller hos Barcelona. Hyppige skader har gjort de seneste år svære for franskmanden, der slet ikke har kunne finde sit niveau fra 2018, hvor han vandt VM med Frankrig.

Lørdag var der pludselig brug for Umtiti, da Araujo meldte om problemer med højre lår midt under opvarmningen. Koeman bad Umtiti gøre sig klar til sin første startopstilling i mere end et halvt år.

Den opgave løste Umtiti nærmest til perfektion, for han spillede med ro og overblik, både defensivt og offensivt. Granada forsøgte gennem hele kampen at komme frem på banen, så det var ikke nogen stille aften for Umtiti, men han fik stoppet næsten alt der kom imod ham. Også det fremadrettede spil fungerede godt for Umtiti.

For Koeman er det en rigtig god nyhed, at Umtiti kan spille en svær kamp på dette niveau. Forsvaret har været hårdt ramt af skader denne sæson, så det er positivt, at Umtiti kan træde til og hjælpe, når der bliver brug for det.

Det bliver der måske allerede på onsdag, når Barca spiller semifinale i den spanske Supercup mod Real Sociedad. Her er det tvivlsomt om Ronald Araujo bliver meldt klar og det kan give mere spilletid til Umtiti.

.:FORSIDE:.